> 
 > 

In het restaurant van het Multifunctioneel Leercentrum (MLC) in Hoenderloo staat sinds kort een grote kast vol boeken. Het is de Ruilbieb, een initiatief van Gonny Berendsen, teamleider Facilitair van De Hoenderloo Groep. Medewerkers van De Hoenderloo Groep/Pluryn en inwoners van het dorp Hoenderloo kunnen er boeken lenen en inbrengen.


ruilbieb DHG

“Er gaan momenteel veel bibliotheken dicht. Laatst las ik over een kast met boeken die iemand langs de weg had gezet en waar mensen gebruik van kunnen maken. Dat leek me ook een leuk idee voor het MLC. Binnen ons team wordt veel gelezen. We wisselen ook boeken uit onderling”, vertelt Gonny over het idee.

Jongeren van de houtwerkplaats en metaal bouwden een grote boekenkast waar in eerste instantie allemaal losse spullen in stonden. Deze bleek ook uitermate geschikt als boekenkast. Ondertussen zijn in het dorp huis-aan-huis flyers uitgedeeld om bekendheid te geven aan de Ruilbieb en om boeken te werven. Medewerkers zijn per e-mail op de hoogte gesteld. Het resultaat is een goedgevulde boekenkast, met onder andere kinderboeken, romans, misdaadromans, thrillers en voor de liefhebbers boekjes uit de Bouquetreeks.

Gonny: “Mensen mogen zoveel boeken ruilen als ze willen als ze er maar evenveel weer terugzetten. Dat kunnen dezelfde zijn, maar ook andere boeken.” De Ruilbieb is geopend van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 14.00 uur. Uiteraard zijn biebbezoekers welkom om een kopje koffie te drinken of een hapje te eten in het restaurant.

 

 

14-09-2015 14:30u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]