> 
 > 

Het toenemend aantal kortdurende behandeltrajecten en crisisplaatsingen bij De Hoenderloo Groep vraagt om steeds meer flexibiliteit in het onderwijs. Om het aanbod passende beroepsopleidingen verder te vergroten, is het Hoenderloo College een samenwerking aangegaan met onderwijsinstituut NTI Zakelijk.


logo NTI

Beroepsopleidingen verzorgt het Hoenderloo College in het eigen Multifunctioneel Leercentrum (MLC). Hier bereiden jongeren zich voor op vervolgonderwijs en werk. “NTI Zakelijk biedt enkele volledige en korte beroepsopleidingen en cursussen aan. Voordeel ervan is dat de opleidingen niet regio- of locatiegebonden zijn. Als jongeren De Hoenderloo Groep verlaten, kunnen ze hun opleiding meenemen”, vertelt Steven Jans, intern begeleider arbeidsmarkt gerichte leerweg (AGL) van het Hoenderloo College over de samenwerking. Verder kunnen leerlingen de NTI-opleiding afsluiten met een certificaat of een diploma. Ook dat is handig, omdat het Hoenderloo College zelf geen examinering verzorgt. Hiervoor moeten we doorgaans uitwijken naar een roc in de regio.

100% maatwerk

De NTI-opleidingen die het Hoenderloo College kan aanbieden zijn divers, ze betreffen onder andere de richtingen Welzijn, Handel & Administratie, Transport & Logistiek en ICT. “De leerlingen krijgen het lesmateriaal van NTI. Onze eigen docenten zorgen voor de begeleiding. Onze leerlingen hebben behoefte aan een vast gezicht in de klas. Daarom maken we geen gebruik van de docenten van het NTI. Praktijklessen krijgen de leerlingen in ons arbeidstrainingscentrum, het MLC”, aldus Steven Jans. Naast de lesstof van het NTI volgen de jongeren basisvakken als Nederlands en Rekenen op het Hoenderloo College.

“De opleidingen van het NTI zijn 100% maatwerk en vaak ook in kortdurende trajecten te volgen”, vertelt Steven Jans, die veel van de samenwerking verwacht. Vooralsnog betreft het convenant met NTI beroepsopleidingen op mbo-niveau 1.

 

18-02-2015 08:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]