> 
 > 


pierre

Vorig schooljaar werd op de locatie Gangel van het Hoenderloo College uitgebreid aandacht besteed aan het thema ‘gezonde voeding’. Een van de onderdelen was een kookwedstrijd waaraan alle klassen van de onderbouw en bovenbouw hebben deelgenomen. Vandaag was niemand minder dan de welbekende tv-kok Pierre Wind van de partij om de prijzen uit te reiken. Het was een ‘kicken’ spektakel!


Kookwedstrijd
Docent Hans van Vlodrop nam de presentatie van de ochtend met flair voor zijn rekening samen met look-a-like Pierre Wind. Om nog even terug te blikken op het vorige jaar, had HoenderlooTV een leuk filmpje gemaakt met fragmenten van de kookwedstrijd. De klassen hadden allemaal een land als thema en serveerden rondom dit land een passend menu aan de jury. Niet alleen het eten was in stijl van het land, ook de aankleding was hier helemaal op aangepast. Zo had de klas met het thema ‘Japan’ placemats met de Japanse vlag en Japanse hoedjes en had de klas van ‘Spanje’ mooie glazen gemaakt met stierenkoppen erop. Natuurlijk bleef het niet alleen bij koken en de aankleding, ook het uitserveren namen de leerlingen voor hun rekening. Iedere klas kreeg vanzelfsprekend een groot applaus voor hun prestatie.
 

Nooit meer ‘ik lust het niet’
Na het tonen van de DVD met de compilatie van de kookwedstrijd nam Pierre Wind de leerlingen en docenten mee op reis door de wereld van voedsel. Allereerst moesten de aanwezigen met de hand op het hart plechtig beloven dat zij nooit meer zouden zeggen: ‘ik lust het niet’ zonder eerst te proeven. Vervolgens kwamen enkele vreemde producten aan bod, zoals een lolly van maden en gebakken hersens. Heel veel leerlingen durfden het aan om deze etenswaren te proeven. Heel erg knap, zoals Pierre Wind na afloop van de ochtend zei: “Tweederde van de leerlingen heeft het in een keer geprobeerd, dat zie ik niet vaak!”.
 

Wie durft?
Na het presenteren van een paar groenten zoals schorseneer, pastinaak, bleekselderij en biologische komkommer was het tijd om twee durfals uit het publiek te halen. Zij kregen een blinddoek om en moesten drie producten proeven. De wortel en paprika waren niet zo moeilijk, maar de Spaanse peper moest echt afgeblust worden. Gelukkig stond docent Hans Vlodrop klaar met een groot glas water!
 

En de winnaar is...
Na deze leuke, drukke presentatie waaraan alle jongeren enthousiast meewerkten, was het zover: de prijsuitreiking van de kookwedstrijd. Onder tromgeroffel van Pierre Wind en het publiek maakte docent Hans Vlodrop de beste kookklas van het jaar bekend: de klas Sperwer. Uiteraard kregen de winnaars een luid applaus van het publiek. De klas Sperwer mag zich de ‘beste kookklas van het jaar’ noemen en de leerlingen mogen ook nog als speciale gasten aanschuiven bij een Gangellunch.
 

 

Het was een erg geslaagde ochtend en na afloop deelde Pierre volop handtekeningen uit aan de leerlingen en gaf hij het advies: “als je in jezelf gelooft, dan kun je je dromen waarmaken!”

 

Zie ook de website van Pierre Wind www.smaakonthemove.nl

15-10-2010 13:20u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]