> 
 > 

De Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) Apeldoorn en De Hoenderloo Groep slaan de handen ineen. Vanaf heden worden de menactiviteiten van de SPG Apeldoorn gehouden op het terrein van De Hoenderloo Groep. Vandaag, op 25 februari, werd de samenwerking formeel getekend door de voorzitter van de SPG Apeldoorn, Martin Zoontjens en de directeur van De Hoenderloo Groep, Erwin Duits.


samenwerking SPG Apeldoorn en DHG

De SPG Apeldoorn zet zich al ruim 30 jaar in om paardrijden en mennen voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Waar de SPG Apeldoorn voor het paardrijden samenwerkt met de manage Pothoven in Beemte Broekland, heeft de stichting in De Hoenderloo Groep de ideale partner gevonden voor de menactiviteiten.

De samenwerking brengt zowel voor de SPG als voor De Hoenderloo Groep nieuwe mogelijkheden met zich mee. De Hoenderloo Groep beschikt over een eigen manege waar jongeren paardrijlessen volgen. Dankzij de kennis en expertise van de vrijwilligers van de SPG Apeldoorn krijgen de jongeren van De Hoenderloo Groep nu de kans een koetsiersbewijs te halen. Deze mogelijkheid sluit uitstekend aan bij de missie en visie van De Hoenderloo Groep, namelijk talentontplooiing en het vergroten van het gevoel van eigenwaarde van de jongeren.

De Hoenderloo Groep en de SPG Apeldoorn roepen zorginstellingen in en rond Apeldoorn op contact op te nemen om de mogelijkheden voor hun doelgroep te bespreken. “We willen mensen met een beperking graag de kans bieden een ontspannen tochtje te maken in de prachtige bosrijke omgeving van Hoenderloo”, aldus Martin Zoontjens, voorzitter van SPG Apeldoorn.

 

Bekijk ook het item in het Weekjournaal van Pluryn, gemaakt voor en door clienten (vanaf 0:52) 

Voor meer informatie kijk op de website www.spgapeldoorn.nl

 

25-02-2015 14:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]