> 
 > 


luister

De Hoenderloo Groep is altijd op zoek naar bedrijven die een stageplaats kunnen bieden aan jongeren. In de Week van de Jeugdzorg (13 t/m 20 november 2010) zijn de rollen omgekeerd: twee statenleden van de Provincie Gelderland lopen dan stage bij DHG. Om te ervaren wat het werk van professionals in de jeugdzorg inhoudt en om te luisteren naar de verhalen van jongeren en medewerkers.

 

Week van de Jeugdzorg 2010
Wethouders, burgemeesters en beleidsmakers hebben zich massaal opgegeven om stage te lopen bij één van de Gelderse jeugdzorgorganisaties. De stages zijn onderdeel van de Week van de Jeugdzorg; een jaarlijks terugkerende week waarin de branche jeugdzorg en de provincies de handen ineen slaan om te laten zien op welke manier de jeugdzorg jongeren en hun netwerk perspectief biedt.

 

Geslaagde stages
Dat de politici de stages waarderen, blijkt uit de ervaringen van vorige jaren. Uit de bundel met stageverhalen van vorig jaar: “Ik ben onder de indruk van de begeleiders, het respect en geduld dat ze hebben voor de jongeren” (Gerard van der Velde, wethouder Gemeente Elburg, stagiaire De Hoenderloo Groep).

 

Andere activiteiten Week van de Jeugdzorg
Naast de bestuurlijke stages, organiseren de Gelderse jeugdzorginstellingen en de Provincie Gelderland een aantal andere activiteiten om het onderwerp Jeugdzorg bij verschillende doelgroepen onder de aandacht te brengen. Zo is er ‘Tha bus’, waarmee jongeren en begeleiders van verschillende zorginstellingen scholen aandoen en gastlessen geven om de scholieren een indruk te geven van wat jeugdzorg kan betekenen voor jongeren. Ook wordt de Gelderse Jeugdzorg Award uitgereikt aan een medewerker binnen de jeugdzorg in Gelderland voor zijn of haar bijzondere inzet. Voor meer informatie zie www.weekvandejeugdzorggelderland.nl

07-10-2010 13:31u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]