> 
 > 

In januari 2011 startte het project ‘Van Fiets Tot Ondernemer’. Leerlingen van het Hoenderloo College, De Bolster en VSO De Toekomst maken in de fietsenwerkplaats en winkel kennis met ondernemerschap. Iedere dag doen ongeveer zes leerlingen in deze fietswerkplaats ervaring op.


Van Fiets tot Ondernemer

De leerling krijgt eerst een intakegesprek om het doel en de daarbij behorende vaardigheden te bespreken. Daarna volgen drie fases waarbij in iedere fase de nadruk ligt op vier competenties. Tijdens praktijkopdrachten krijgt de leerling feedback op deze competenties. Ervaring doen ze op bij Park De Hoge Veluwe of bij de Firma Buitenhuis in de winkel of de fietswerkplaats.

 

Het Park De Hoge Veluwe doneert witte fietsen die de leerlingen repareren. De KLM vliegt de fietsen vervolgens naar Derdewereldlanden. Inmiddels is het assortiment uitgebreid waardoor de leerlingen ervaring opdoen met de wat meer complexe fietsen. Dat maakt de uitdaging groter!

 

Dit jaar is het doel een eigen fietsenwinkel op het terrein van De Hoenderloo Groep te starten. Het vak ondernemerschap krijgt hierdoor nog meer inhoud en leerlingen kunnen nog meer praktijkervaring opdoen. Het idee is om voor Pluryn en haar medewerkers onderhoudsbeurten aan fietsen en/of eenvoudige reparaties uit te voeren. 

 

Certificaat

Donderdag 20 september ontvingen Kevin Bischop van het Hoenderloo College en Alberto Kersten van De Bolster hun certificaat uit handen van docent Chris Portier. Beide leerlingen hebben het traject binnen de eerste fase goed afgerond. Wij wensen Kevin en Alberto succes met het vervolgtraject en hopen dat de opgedane ervaring hen goed van pas komt. 

 

 

 

Financiering

De financiering van het project wordt voor een gedeelte gedaan door Agentschap NL van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Hieronder vallen de ONO subsidies (Onderwijs Netwerk Ondernemen). ONO heeft tot doel de samenwerking van onderwijsinstellingen en bedrijfsleven te versterken op het gebied van onderwijs en ondernemen. Zodat het ondernemend onderwijs kan worden verankerd, aantrekkelijker wordt en de ogen van leerlingen en studenten opent. Het project wordt eind juni 2013 geëvalueerd.

Meer weten over ‘Van Fiets Tot Ondernemer’? Neem dan contact op met Harald Janischka via hjanischka@pluryn.nl.

 

03-10-2012 07:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]