> 
 > 

Jacob (16 jaar) verbleef een half jaar lang in Spanje bij het Intermezzo gezinshuis La Perla van De Hoenderloo Groep. Het was nodig dat hij een tijd uit zijn omgeving werd gehaald, om tot rust te komen en te werken aan zijn gedrag.


Jacobs moeder: “Hij liep als kind veel weg en accepteerde geen gezag. Het lag nooit aan hem, wij moesten ons maar aanpassen. Ook kon hij geen ‘nee’ zeggen, vooral niet tegen zijn oudere broer”.

 

Riekie Berkers van Bureau Jeugdzorg Helmond besloot in overleg met moeder dat Jacob naar het buitenlandproject van De Hoenderloo Groep ging. “Het is mooi dat een omslag gemaakt kan worden, vanuit het idee even helemaal weg te zijn en de boel op orde te brengen. Wat heel prettig is, is het kleinschalige van het Intermezzo gezinshuis. Er zijn twee gezinshuisouders, dat maakt het heel duidelijk en concreet. Ze hebben de tijd voor de jongere.”

 

Jacob: “Door mijn tijd in Spanje heb ik rust gevonden en ik heb ook minder problemen. Of ik kan er in ieder geval beter mee omgaan. En ik ben zelfstandiger geworden.” 

 

Lees hier het complete interview met Jacob, moeder, gezinshuisouder Anja en plaatser Riekie Berkers.

 

 

 

 

31-01-2013 11:30u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]