> 
 > 

Van 9 t/m 16 november wordt in Gelderland de Week van de Jeugdzorg gehouden. Het thema in 2013 is ‘Jeugdzorg in de buurt van…’. Dit kan letterlijk in de woonwijk van het gezin zijn, maar het kan ook gaan over diegenen die in de beleving van ouders of kinderen dichtbij zijn. Ook De Hoenderloo Groep doet mee aan verschillende activiteiten.


Week van de Jeugdzorg 2013

Jeugdzorg kent uiteenlopende verhalen van kinderen, jongeren, hulpverleners en vrijwilligers. Gemeenten krijgen ook een steeds beter beeld hoe zij de lokale jeugdzorg onder hun verantwoordelijkheid gaan invullen. Door verschillende en authentieke verhalen uit de Gelderse jeugdzorg te vertellen, wordt ook voor anderen duidelijk wat er in de jeugdzorg zoal gebeurt en verandert.

 

Bestuurlijke stages
In heel Gelderland vinden activiteiten plaats voor (jeugdzorg)jongeren, ouders, scholen en professionals in de jeugdzorg. Zo lopen twee ambtenaren op woensdag 13 november stage bij De Hoenderloo Groep. Mevrouw Dibbink (beleidsadviseur Jeugd en Zorg & Welzijn, gemeente Rheden) en mevrouw Schmahl (raadslid VVD, gemeente Apeldoorn) maken kennis met het werk van de professionals van DHG. Zij gaan in gesprek met jongeren en nemen een kijkje bij diverse onderdelen van DHG, zoals het Hoenderloo College en Therapie & Training.

 

Tha Bus
Om leerlingen op middelbare scholen voor te lichten over jeugdzorg, doet een bus met professionals en jongeren uit de jeugdzorg diverse scholen in Gelderland aan tijdens de Week van de Jeugdzorg. Op dinsdag 12 november stappen vier jongeren van DHG op ‘Tha Bus’, om de leerlingen van het Van Kinsbergen College in Elburg over hun ervaringen te vertellen. Zij verzorgen gastlessen en geven scholieren een indruk van wat jeugdzorg kan betekenen voor jongeren. Zie ook www.thabus.nl

 

Meer informatie is te vinden op www.weekvandejeugdzorggelderland.nl

 

11-11-2013 02:30u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]