> 
 > 

Van 12 t/m 18 november vindt de Gelderse Week van de Jeugdzorg plaats. Tijdens deze week staan de ervaringen van jongeren én hulpverleners centraal. Zij vertellen hoe het is binnen de jeugdzorg en hoe dit jongeren kan helpen. Zij laten anderen meekijken door hun bril. Het thema van de Week is dan ook ‘Jeugdzorg door de bril van…’. Ook De Hoenderloo Groep en Pluryn doen mee aan verschillende activiteiten.


week van de jeugdzorg 2012

In heel Gelderland vinden activiteiten plaats voor (jeugdzorg)jongeren, ouders, scholen en professionals in de jeugdzorg. Drie activiteiten komen al een paar jaar terug in de Gelderse Week van de Jeugdzorg: bestuurlijke stages, de bustour en de JeugdZorg Award.


Bestuurlijke stages
Op donderdag 15 november lopen mevrouw Zuidwijk (VVD raadslid gemeente Hattem) en de heer Koers (GroenLinks raadslid gemeente Apeldoorn) een dag stage bij De Hoenderloo Groep. Het doel van de stage is om de raadsleden kennis te laten maken met het werk van de professionals van DHG. Ook hebben zij door de stage de gelegenheid om de verhalen en ervaringen van jongeren uit de jeugdzorg te horen.

 

Er is een gevarieerd stageprogramma opgesteld: de stagiaires bezoeken een leefgroep en gezinsgroep en nemen een kijkje bij Therapie & Training. Daarna kunnen ze genieten van een driegangenlunch, bereid door leerlingen van het Hoenderloo College locatie Gangel. Natuurlijk krijgen ze ook een rondleiding op het Hoenderloo College.
Na afloop schrijven de stagiaires een stageverslag, we zijn benieuwd naar hun ervaringen!


Tha Bus on tour
Om leerlingen op middelbare scholen voor te lichten over jeugdzorg, doet een bus met professionals en jongeren uit de jeugdzorg diverse scholen in Gelderland aan tijdens de Week van de Jeugdzorg. Op woensdag 14 november stappen vier jongeren van DHG op ‘Tha Bus’, om de leerlingen van het Isendoorn College in Warnsveld over hun ervaringen te vertellen. Zij verzorgen gastlessen en geven scholieren een indruk van wat jeugdzorg kan betekenen voor jongeren. Zie ook www.thabus.nl


Gelderse JeugdZorg Award
De Gelderse JeugdZorg Award wordt uitgereikt om hulpverleners te bedanken voor hun inzet. 81 personen hebben in totaal 48 vrijwilligers en professionals aangemeld. De jury onder leiding van gedeputeerde  Annemieke Traag heeft uit de aanmeldingen zes kandidaten genomineerd; drie in de categorie Vrijwilligers en drie in de categorie Professionals. Op zaterdag 17 november wordt bekend wie zich Gelderse Jeugdzorgheld mag noemen. Een van de genomineerden in de categorie Professionals is Alfons Scholten, werkzaam bij Pluryn locatie de Beele in Voorst.


DHG magazine, jeugdzorg door de bril van…
De Hoenderloo Groep bracht in oktober het magazine Helden van DHG uit, dat de verhalen van jongeren en professionals van DHG laat zien. Jeugdzorg door de bril van onder andere Youri, Vanessa, Alexander, Lonneke en Jonathan. Het magazine is hier aan te vragen.

 

Meer informatie over de Week van de Jeugdzorg is te vinden op www.weekvandejeugdzorggelderland.nl

 

 

12-11-2012 08:30u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]