> 
 > 

Van 15 t/m 21 november vindt dit jaar voor het laatst de Gelderse Week van de Jeugdzorg plaats, georganiseerd vanuit de provincie Gelderland in samenwerking met jeugd(zorg)instellingen. De week staat in het teken van de overdracht van de jeugdzorg naar gemeenten. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor jongeren en kinderen uit de Jeugdzorg. Het thema dit jaar is ‘Jeugdzorg samen met..’. Hierbij worden zes jongeren in beeld gebracht die hun verhaal vertellen, samen met iemand die belangrijk voor hen is. Ook De Hoenderloo Groep en Pluryn doen mee aan verschillende activiteiten.


logo Gelderse week van de jeugdzorg 2014

Bestuurlijke stages

Op dinsdag 18 november lopen mevrouw Wilmsen, bestuursadviseur van gemeente Arnhem en de heer Brosky, jongerenwerker bij Welzijn Lochem stage bij De Hoenderloo Groep. Zij krijgen de gelegenheid om van dichtbij mee te maken hoe professionals en jongeren samen werken aan een succesvol hulpverleningstraject. De stagiaires hebben een gevarieerd programma: zij bezoeken een leefgroep en spreken met medewerkers van diverse disciplines. Daarna is er een lunch samen met jongeren in het Multifunctioneel Leercentrum, bereid door leerlingen van het Hoenderloo College. Natuurlijk krijgen de stagiaires ook een rondleiding op het Hoenderloo College.
Ook op de Plurynlocaties De Beele en Jan Pieter Heije lopen diverse raadsleden, een wethouder en een WMO-consulent stage.

 

Gelderse Jeugdzorg Award

De Gelderse Jeugdzorg Award wordt uitgereikt om hulpverleners te bedanken voor hun inzet. Uit 72 inzendingen nomineerde de jury zes kandidaten; drie in de categorie Vrijwilligers en drie in de categorie Professionals. Op zaterdag 15 november wordt bekend wie zich Gelderse Jeugdzorgheld mag noemen. Van Pluryn werden vier medewerkers aangemeld voor de Award: Ruben Jol en Aga Sebastiao van Pluryn-locatie De Beele, Evert van Schaik van Jan Pieter Heije en Petra van der Wielen van Kemnade. Zij behoorden niet tot de genomineerde kandidaten, maar de aanmelding is toch een waardering voor hun inzet!

 

Helden magazine, jeugdzorg samen met…

Onlangs kwam het magazine Helden uit, over jeugdzorg bij Pluryn. Lees bijvoorbeeld de verhalen van de jongeren Justin, Begum, Barry en Rowena. Je kunt het magazine aanvragen op deze website.

 

 

Meer informatie over de Gelderse Week van de Jeugdzorg is te vinden op www.weekvandejeugdzorggelderland.nl

 

13-11-2014 14:30u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]