> 
 > 

Minister Hugo de Jonge van VWS bezocht vandaag (maandag 25 maart) Smaragd van De Hoenderloo Groep, behandelsetting voor jongeren binnen JeugdzorgPlus op de locatie Kop van Deelen.


Hij ging er onder andere in gesprek met enkele jongeren en ook met teamleider Timo van Laarschot, die het initiatief nam om de minister uit te nodigen.

De Smaragd laat al een aantal jaren zien dat het anders kan binnen JeugdzorgPlus. Zo werkt de behandelsetting zonder afzonderingsruimte, volgens de uitgangspunten van geweldloos verzet, met 1-op-1 begeleiding en vooral vanuit contact met jongeren, ook tijdens crisissituaties.

Na zijn bezoek aan Smaragd nam de minister bij De Hoenderloo Groep het plan ‘De best passende zorg voor kwetsbare jongeren’ in ontvangst. In dit plan - gemaakt door en voor de brede jeugdsector - staan onder andere maatregelen om de huidige JeugdzorgPlus te verbeteren. Er zijn acties in opgenomen om het aantal gesloten plaatsingen in de toekomst te verminderen en op korte termijn beter passende hulp te bieden. Uiteindelijk willen de partijen die het plan opstelden voorkomen dat jongeren in de gesloten jeugdhulp terechtkomen. Daarvoor moet het ‘voorveld’, zoals wijkteams en ambulante jeugdhulp, worden versterkt. Ook is het nodig nieuw beter passend woon- en zorgaanbod te ontwikkelen.
Lees hier het persbericht over het actieplan ‘De best passende zorg voor kwetsbare jongeren’.

RTL Nieuws besteedt maandagavond 25 maart in haar uitzending van 19.30 uur aandacht aan het plan en ook aan de behandeling van jongeren bij Smaragd.
25-03-2019 00:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]