> 
 > 


De KRO heeft voor haar programma Heb ik genoeg? opnames gemaakt bij De Hoenderloo Groep. Presentatrice Karin de Groot heeft twee dagen meegewerkt op onze leefgroep het Heldringhuis, een leefgroep voor jongens met een oppositionele gedragsstoornis.

 

Het doel van het programma is dat Karin de Groot zich verplaatst in een wereld die ze niet kent en waar vooroordelen over bestaan. In dit geval maakt ze kennis met de wereld van de jeugdzorg.

 

Door twee dagen mee te lopen op de groep, leert Karin de Groot de jongeren een beetje kennen, ziet ze hoe de groepsleiding kundig en gepassioneerd werkt met de jongeren en ontdekt ze dat een groepsleider veel in huis moet hebben. Karin: “Het is niet een beetje gezellig met die jongens zitten en ze corrigeren. Het is echt een vak. Je kunt niet inzakken, want dan gebeurt er iets”.

 

Wat De Hoenderloo Groep betreft is het een mooi document wat een inkijkje geeft in het werken op een leefgroep. Of Karin de Groot ‘genoeg heeft’ voor dit vak? Bekijk het aanstaande zondag 21 maart op Nederland 2 om 23.15 uur.

 

Meer informatie over het programma vind je op www.hebikgenoeg.kro.nl

17-03-2010 23:00u
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]