> 
 > 
Halverwege de negentiende eeuw vinden verwaarloosde jongens een tweede thuis in het ‘doorgangshuis' in Hoenderloo op de Veluwe. Dit is de voorloper van wat we nu kennen als De Hoenderloo Groep, een eigentijdse instelling voor deskundige begeleiding en opleiding van jongeren.
 

Via de elementen aarde, vuur, metaal, water en lucht wordt de organisatie beschreven. Een belangrijke rol is in dit boek weggelegd voor de jongeren zelf. Hun teleurstellingen en verwachtingen brengen zij onomwonden naar voren. Daarnaast geven medewerkers hun kijk op het intensieve werken met hen.

De innovatieve visie van De Hoenderloo Groep op jongeren blijkt onder andere uit de oprichting van De Sprint.

Ook blikken oud-bewoners terug op de tijd die zij doorbrachten in Hoenderloo. De portretten bij de interviews zijn van de hand van fotograaf Paul Huf. In dit rijk geïllustreerde boek zijn bovendien tal van foto's opgenomen die Huf in de jaren vijftig maakte voor het 100-jarig jubileum van de instelling.

Tussen thuis en toekomst is een boeiende schets in woord en beeld van de jeugdzorg bij De Hoenderloo Groep. Weg van huis werken jongeren er aan hun toekomst.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]