logo-de-kleine-arckeDe Hoenderloo Groep heeft sinds september 2017 een museum: ‘De kleine Arcke’. Het museum is een samenwerkingsverband tussen De Hoenderloo Groep en het dorp Hoenderloo en toont onder andere werken van lokale kunstenaars en jongeren van De Hoenderloo Groep.

 

‘De kleine Arcke’ stond voorheen bekend als ‘Het Arckje’ vanwege de ligging in de buurt van het gelijknamige gezinshuis. De voormalige dienstwoning ligt op de rand van het terrein van De Hoenderloo Groep en was jarenlang in afwachting van een definitieve bestemming. Een lokale dorpscommissie en medewerkers van De Hoenderloo Groep besloten samen om er een museum van te maken. De afgelopen jaren is het pand met hulp van jongeren opgeknapt. Zij gebruiken de ruimte bovendien als atelier. Dat blijft zo. In de toekomst zullen jongeren ook betrokken worden bij de exploitatie van het museum.

 

Permanente expositie

De kleine Arcke telt drie kamers. Eén van de kamers wordt permanent ingeruimd voor een expositie over leven en werk van A. den Doolaard, de bekende en reislustige schrijver die een groot deel van zijn leven in Hoenderloo woonde.

 

Tijdelijke exposities

In de andere twee ruimtes zijn exposities over de geschiedenis van het dorp Hoenderloo respectievelijk de geschiedenis van De Hoenderloo Groep te zien. Die combinatie is niet toevallig. De geschiedenis van het dorp en de Pluryn-locatie gaan hand in hand. De kleine Arcke onderstreept de verbondenheid tussen het dorp en de jeugdzorginstelling. Het museum biedt lokale kunstenaars en jongeren van De Hoenderloo Groep ook ruimte om samen te exposeren. Voor beide partijen is dat een prachtige kans hun werk aan een groter publiek te laten zien, bijvoorbeeld aan toeristen die het nabijgelegen ‘Klompenpad’ bewandelen.

 

Aankomende exposities
In augustus 2018 opent Integraal Kindcentrum Hei & Bos in het dorp Hoenderloo. Om dit onder de aandacht te brengen staat de tweede expositie van De kleine Arcke in het teken van 'De scholen van Hoenderloo'. Deze expositie is vanaf zondag 25 maart te zien. Arjan Steenbeek (scholen DHG) en Inge (IKC Hei & Bos) openen de expositie dan en vertellen wat over het onderwijs.   

 

Voor actuele informatie kunt u terecht op de website www.museumdekleinearcke.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]