Soms lopen jongeren ernstig vast binnen het gezin of binnen hun dagelijkse omgeving. Het kan voor die jongeren dan nodig zijn om hen te behandelen in een instelling voor JeugdzorgPlus. Voorheen werden deze jongeren vaak in een justitiële behandelinrichting geplaatst. Meestal kwam dit door te weinig of ontoereikende opvang- en behandelmogelijkheden in de reguliere jeugdzorg. Sinds 2008 maakt de wet het mogelijk om civielrechtelijke jongeren te plaatsen in een jeugdzorginstelling als De Hoenderloo Groep.

JeugdzorgPlus en De Hoenderloo Groep

Sinds 1 januari 2008 is De Hoenderloo Groep aangewezen als een ‘gesloten jeugdzorginstelling'. De Hoenderloo Groep behandelt jongeren met een ‘gesloten machtiging' op de Kop van Deelen. Omdat mensen bij ‘gesloten' vaak aan een gevangenis denken, en wij dat niet (willen) zijn, gebruiken wij liever de term JeugdzorgPlus.

Het verschil met reguliere jeugdzorg is dat jongeren tegen hun wil kunnen worden opgenomen. Ook kunnen tegen hun wil maatregelen worden opgelegd die de vrijheid kunnen beperken.

Meer informatie

Meer algemene informatie over JeugdzorgPlus leest u ook op de website www.jeugdzorgplus.nl

 

 

 

 

 

 

 

   voorkant-DHG-folder-JeugdzorgPlus

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]