Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Pluryn Klantenbureau
Nieuwsbrief november 2017 Werkplein Pluryn
 
Afbeelding
Symposium Verstrengeld: Vijf jaar Ouder- & Kindzorg bij Pluryn

Met het symposium Verstrengeld staat Pluryn stil bij vijf jaar Ouder- & Kindzorg. Voor de meeste stellen is een zwangerschap een mooie start van een nieuwe fase. Hoe anders is het als je 17 jaar bent en zwanger en je geen huisvesting en inkomsten hebt. Als je verstrengeld zit in problemen met je ex en je ouders, je een verstandelijke beperking hebt en je al veel hebt meegemaakt in je leven. Voor die (aanstaande) moeders is er de Ouder- & Kindzorg van Pluryn en Intermetzo.

Tijdens het symposium Verstrengeld vertellen inspirerende sprekers over drie belangrijke thema’s, die bijdragen aan een weg naar goed genoeg ouderschap en veilige ontwikkelingskansen voor kinderen: Hechting, Mishandeling & Meldcode en Gedwongen anticonceptie. Het volledige programma is hier te vinden.

Het symposium Verstrengeld vindt plaats op maandag 20 november van 13.00-17.00 uur in Burgers’ Zoo in Arnhem. Aanmelden kan nog tot 13 november via bovenstaande website.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Passend werk bij Match! Atelier & Kadowinkel

Match! Atelier & Kadowinkel is een leerwerkbedrijf voor passend werk en heeft plek voor ruim zestien (jong)volwassenen vanaf 18 jaar. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken er vijf dagen per week aan producten en opdrachten. Ze leren nieuwe en ontwikkelen bestaande vaardigheden en werken aan werknemersvaardigheden.

Het leerwerkbedrijf is verhuisd naar een nieuw pand in Loenen. Meer informatie over het aanbod en aanmelding vindt u in de nieuwe folder van Match! Atelier & Kadowinkel. U kunt ook contact opnemen met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088 – 779 50 00, klantenbureau@pluryn.nl

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Opening De Bijenkorf op het terrein van Werkenrode Jeugd

Als jongeren met een matig verstandelijke beperking op diverse fronten zijn vastgelopen, vallen ze vaak tussen wal en schip. Met de ingebruikname van De Bijenkorf op de locatie Werkenrode Jeugd beschikt Pluryn nu over een unieke woon- en behandelvoorziening voor deze groep. De nieuwe woonvoorziening biedt plaats aan 22 jongeren vanaf 16 jaar, met een IQ tussen 40 en 60 en ernstige gedragsproblemen (ZMOLK/SGMVB).

Op donderdag 23 november is de officiële opening voor genodigden. 
Wilt u meer weten? Neem contact op met het Klantenbureau van Pluryn, tel. 088 - 779 50 00, klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Drukbezochte opening NAH-Trefpunt in Tiel

Maandagavond 30 oktober vond de eerst editie van het NAH-Trefpunt plaats. Met maar liefst zestig bezoekers kan teruggekeken worden op een succesvolle bijeenkomst. Het NAH-Trefpunt is een bijeenkomst waar mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), verwijzers en andere geïnteresseerden elkaar kunnen ontmoeten. Het doel van het NAH-Trefpunt is om te informeren over hersenletsel , een ontmoetingsplek te creëren en om met elkaar in gesprek te gaan.

Het NAH-Trefpunt vindt zes keer per jaar plaats en heeft iedere keer een ander thema. Het volgende NAH-Trefpunt vindt plaats op 29 januari van 10.00 tot 12.00 uur. Klik hier voor meer informatie over het NAH-Trefpunt.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Henk's situatie was uitzichtloos, tot het kwartje viel

In een serie testimonials vertellen jongeren en (jong)volwassenen over de stappen die ze zetten met ondersteuning van Pluryn. De testimonials verschijnen al enige tijd in regionale weekbladen. Sinds kort wordt van sommige verhalen ook een filmpje gemaakt. In dit filmpje vertelt Henk hoe zijn situatie uitzichtloos was, tot het kwartje viel. Nu zeven jaar later is zijn indicatie gedaald van VG7+ naar VG3 en woont hij zelfstandig in een eigen appartement.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Pluryn van start met JIM-aanpak in de gemeente Arnhem

Een vertrouwenspersoon uit de eigen omgeving van een jongere; dat is een JIM. JIM kan een jongere ondersteunen bij het doorbreken van aanhoudende conflicten thuis en kan als vertegenwoordiger van de jongere optreden richting instanties. Zorgorganisaties Pluryn en ’s Heeren Loo starten op 13 november met de JIM-aanpak in de gemeente Arnhem. Doel ervan is het netwerk van jongeren te versterken en het aantal uithuisplaatsingen te verminderen. 

JIM wordt op 13 november in Arnhem gelanceerd tijdens een bijeenkomst in de Academie voor Zelfstandigheid, Huissensestraat 1a. Belangstellenden voor de startbijeenkomst van JIM in Arnhem kunnen zich aanmelden via e-mail: kristel.van-ommeren@sheerenloo.nl

Meer over de JIM-aanpak is te lezen op de website www.jimwerkt.nl

Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Symposium Verstrengeld: Vijf jaar Ouder- & Kindzorg bij Pluryn
Passend werk bij Match! Atelier & Kadowinkel
Opening De Bijenkorf op het terrein van Werkenrode Jeugd
Drukbezochte opening NAH-Trefpunt in Tiel
Henk's situatie was uitzichtloos, tot het kwartje viel
Pluryn van start met JIM-aanpak in de gemeente Arnhem
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Kent u iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Lancering JIM-aanpak in de gemeente Arnhem

Maandag 13 november, 15.00-17.00 uur, Academie voor Zelfstandigheid, Huissensestraat 1a in Arnhem.

 
In deze uitgave
 
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: klantenbureau@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 50 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn