Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Pluryn Klantenbureau
Nieuwsbrief december 2017 Werkplein Pluryn
 
Afbeelding
Nieuw in de regio Nijmegen: FACT LVB 18+

FACT LVB 18+ is een nieuwe vorm van hulpverlening in de regio Nijmegen. Een folder met alle informatie is zojuist verschenen. FACT LVB 18+ is voor (jong)volwassenen in de regio Nijmegen met een licht verstandelijke beperking. Ze wonen zelfstandig en hebben te maken met complexe problemen op verschillende levensgebieden. De weg naar hulpverlening weten ze niet te vinden of ze houden de hulpverlening niet vol. Het FACT-team helpt hen om hun leven weer op orde te krijgen.
 
Een FACT-team bestaat uit verschillende specialisten. Ze bieden (ambulante) hulp op verschillende gebieden: wonen, werk, school (samen)leven, financiën en psychiatrische problematiek. Behandeling verzorgen ze zelf of er wordt samengewerkt met specialistische organisaties als verslavingszorg, GGZ of De Praktijk. Ook het netwerk wordt betrokken. De intensiteit van de hulpverlening wordt afgestemd op hoe het met de (jong)volwassene gaat. Een traject duurt minimaal zes maanden. Als het kan, draagt het FACT-team de regie over aan het wijkteam.
 
Bekijk hier de folder ‘Als de problemen je boven het hoofd groeien’, over FACT LVB 18+. 

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Statie: nieuwe maatschappelijke onderneming op station Apeldoorn

Statie: dat is de naam van de allernieuwste maatschappelijke onderneming van Pluryn, die op vrijdag 1 december onder grote belangstelling is geopend op station Apeldoorn. De voormalige koninklijke wachtkamer in het historische stationsgebouw is afgelopen maanden omgetoverd tot een sfeervolle plek, waar je onder het genot van een kop koffie even kunt wachten op de trein, informatie kunt krijgen, een werkplek kunt vinden en ook nog heerlijk kunt eten. Een plek ‘to go’ en ‘to slow’, legt Eric Tonn, manager maatschappelijke ondernemingen, treffend uit.

Bij Statie gaan mensen aan de slag voor wie betaald werk niet vanzelfsprekend is. Meer weten over Statie, bekijk dan de nieuwe website.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Behandelprogramma voor jongvolwassenen met niet-aangeboren hersenletsel

Kan ik ooit zelfstandig wonen, een goeie baan vinden of een seksuele relatie krijgen? Met dit soort vragen zitten veel jongeren en jongvolwassenen die hersenletsel hebben. Voor een volwassene met hersenletsel is het al ontzettend moeilijk te accepteren. Voor jongeren die nog een heel leven voor zich hebben, is het vaak nog ingewikkelder. Daarom heeft Hersenz een speciaal programma ontwikkeld voor jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar.

Het programma bestaat uit twee delen: 'Dit ben ik' en 'Op eigen benen'. Ouders volgen een eigen programma 'Anders vasthouden'. Het hele programma duurt ongeveer anderhalf jaar, waarbij deelnemers twee tot drie dagdelen per week aan de slag gaan. Meer informatie over het behandelprogramma voor jongvolwassenen is hier te lezen.

De brochure 'Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder?' is vernieuwd en bevat informatie over wat Pluryn kan betekenen voor mensen met NAH en andere betrokkenen. De folder is hier in te zien.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Living Lab presenteert zich in eHealthweek

Pluryn opende op de locatie Jan Pieter Heije in Oosterbeek een gloednieuw Living Lab. Dit is inmiddels het derde Living Lab van Pluryn! Wie benieuwd is naar het Living Lab, naar de Denktank die er actief is en naar eHealth-producten, is welkom op de open dag. Die vindt plaats op 23 januari, in het kader van de landelijke eHealthweek 2018. Ook voor mensen die van plan zijn binnen hun eigen organisatie een Living Lab op te richten, is de open dag interessant.

Het programma duurt dinsdag 23 januari van 13.00-16.00 uur en vindt plaats in het Living Lab op de locatie Jan Pieter Heije van Pluryn, Utrechtseweg 316 in Oosterbeek. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.pluryn.nl/ehealthweek.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Spin mee op 18 januari voor Equipe Mont Ventoux

30 jongeren en jongvolwassenen van de Plurynlocaties Jan Pieter Heije, De Beele, De Hoenderloo Groep, Werkenrode Jeugd, Het Hietveld en Kemnade bereiden zich weer voor op de beklimming van de Mont Ventoux. Als opwarmertje én om het project financieel mogelijk te maken, vindt op donderdag 18 januari van 18.00-21.00 uur een Spinning Marathon plaats in de Boerderij op het terrein van Plurynlocatie Jan Pieter Heije, Utrechtseweg 316 in Oosterbeek. Iedereen kan meedoen!

Er zijn voor de Spinning Marathon vijftien spinningfietsen beschikbaar. Iedereen die Equipe Mont Ventoux een warm hart toedraagt, kan zich nu hier aanmelden. 
Inschrijven kan voor een uur, twee uur of zelfs drie uur. Kosten zijn €20 voor het eerste uur, €37,50 voor 2 uur en €55 voor 3 uur. De opbrengst gaat geheel naar Equipe Mont Ventoux. De Spinning Marathon belooft een geweldig spektakel te worden, onder de opzwepende leiding van ervaren spinninginstructeurs. Supporters zijn van harte welkom. De organisatie zorgt voor een hapje en drankje.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Hoe werkt het precies in Dylan's hoofd?

In een serie testimonials vertellen jongeren en (jong)volwassenen over de stappen die ze zetten met ondersteuning van Pluryn. De testimonials verschijnen al enige tijd in regionale weekbladen.

Wanneer Dylan op school vreemd gedrag laat zien en steeds moeilijker in omgang wordt, weten zijn ouders zich geen raad meer. Uit onderzoek blijkt dat Dylan een LVB en ADHD heeft. Op de Noordkriek, de naschoolse dagbehandeling van Pluryn in Arnhem, zetten Dylan en zijn ouders samen flinke stappen. “Ik zie het allemaal weer positief in”, vertelt Priscillia. “Dylan is in een half jaar enorm gegroeid. We begrijpen elkaar beter en Dylan is veel makkelijker te benaderen." Het volledige verhaal van Dylan lees je hier.

Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Nieuw in de regio Nijmegen: FACT LVB 18+
Statie: nieuwe maatschappelijke onderneming op station Apeldoorn
Behandelprogramma voor jongvolwassenen met niet-aangeboren hersenletsel
Living Lab presenteert zich in eHealthweek
Spin mee op 18 januari voor Equipe Mont Ventoux
Hoe werkt het precies in Dylan's hoofd?
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Kent u iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
NAH-Trefpunt

Maandag 29 januari 10.00-12.00 uur, Wijkcentrum Westroyen, Predikbroedersweg 14 in Tiel.

 
In deze uitgave
 
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: klantenbureau@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 50 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn