Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Pluryn Klantenbureau
Nieuwsbrief, maart 2017 Werkplein Pluryn
 
Afbeelding
Welkom op de Open dag van Zorg en Welzijn

Nederlandse zorg- en welzijnsorganisaties openen op de derde zaterdag van maart hun deuren voor het publiek. Dat doen ze in het kader van de Open Dag van Zorg en Welzijn, de afsluiting van de Week van Zorg en Welzijn. Ook tal van Pluryn-locaties presenteren zich zaterdag 18 maart aan iedereen die belangstelling heeft voor de zorg voor mensen met complexe problematiek.
Altijd al een keer bij een zorgvoorziening voor mensen met complexe problematiek willen kijken? Of op zoek naar een uitdagende baan? Kom dan op zaterdag 18 maart kijken bij Pluryn. Maar ook mensen die meer willen weten over vrijwilligerswerk of zich willen oriënteren op een opleiding of stage kunnen terecht. En natuurlijk staan de deuren open voor iedereen die meer wil weten over het zorgaanbod van Pluryn of die gewoon eens een kijkje wil nemen bij een locatie die normaal niet voor publiek geopend is. Er is informatie verkrijgbaar en er zijn op verschillende locaties extra activiteiten.

Kijk voor een overzicht van alle deelnemende Pluryn-locaties, met adressen, extra activiteiten en openingstijden op www.pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Nieuwe wervingsfolder Trajectbureau Arbeid

Trajectbureau Arbeid zoekt in de regio Apeldoorn/Deventer passende werkplekken voor mensen met een arbeidshandicap. Te denken valt aan vrijwilligerswerk voor ondersteunende taken, werkzaamheden die anders blijven liggen, maar ook productiewerk en werkteams. Mooi voorbeeld van een geslaagde match waren de werkzaamheden van Hietveld-bewoners vóór en tijdens de AFAS Tennis Classics in Apeldoorn.

Een nieuwe folder helpt het Trajectbureau bij de werving. De folder geeft uitleg over de activiteiten van het Trajectbureau, maar ook over de doelgroep: de bewoners van Het Hietveld.

De folder ‘Kunnen wij bij u aan de slag?’ kunt u hier lezen. Exemplaren bestellen kan via de website van Pluryn.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Groeiend aantal kleinschalige groepen bij DHG

Twee jaar na de opening van de Intensief Kleinschalige Behandelgroep (IKB) voor jongens aan de Weikamperweg 12 opende De Hoenderloo Groep een nieuwe gemengde IKB voor drie jongeren.

De nieuwe kleinschalige voorziening voor jongens en meisjes van 8 tot 12 jaar kreeg de naam Lotus. De groep is voorlopig gehuisvest in de Ottohoeve maar een verhuizing naar de Weikamperweg 34 ligt in het verschiet.
Het concept IKB staat voor een residentiële kleinschalige behandelgroep, waar 24 uur per dag een begeleider aanwezig is. Binnen elke IKB werken twee vaste pedagogisch medewerkers en verblijven maximaal vier jongeren, die ieder aan hun eigen individuele traject werken.
“Voordelen van de kleinschaligheid zijn een meer individuele benadering en overzichtelijkheid en minder hospitalisering en stigmatisering. Daarnaast is er meer gerichte aandacht en continuïteit, een grotere mate van betrokkenheid en meer intensieve en directe zorg en ondersteuning. Verzorging, opvoeding en behandeling zijn nauw met elkaar verweven”, laat pedagogisch medewerker Maurice Soijo weten.
Naast de IKB’s Lotus, Klavertje 4 en Weikamperweg 12 is er ook nog een kleinschalige behandelgroep voor jongens van 12-18 jaar gevestigd in het pand de Heibult.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Kemnade krijgt tien Topcare woonunits

Kemnade gaat tien zogenoemde Topcare woonunits bouwen op het terrein in Groesbeek. De units zijn bedoeld voor cliënten die baat hebben bij een individuele woonomgeving en zeer intensieve begeleiding. Begin maart kan naar verwachting met de bouw begonnen worden. Over een klein jaar kunnen ze in gebruik worden genomen.

Een unit bestaat uit een woonkamer en een slaapkamer, die door een kleine gang met elkaar verbonden zijn. In de huiskamer bevindt zich een keukenblok. Aan de slaapkamer grenst een badkamer met toilet. Bij de vier geschakelde units is sprake van 1-op-1 begeleiding, bij de zes units zullen drie medewerkers werkzaam zijn. Dagbesteding zal waarschijnlijk in de woonomgeving van de cliënt plaatsvinden. Naar verwachting zullen cliënten meerdere jaren in een Topcare unit verblijven.
De werving van nieuwe medewerkers is ondertussen begonnen. De methodiek die zal worden toegepast is Dialectische Gedragstherapie. Daarvoor zijn inmiddels trainingsdagen gestart, want deze methodiek zal breder worden ingezet binnen de SGLVG-locaties van Pluryn.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Informatiefolder zorgaanbod Pluryn in Noord-Limburg

Pluryn voorziet in Noord-Limburg in een aantal kleinschalige woonvoorzieningen, veelal met 24 uurszorg. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor zorg aan huis. (Jong)volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking wonen midden in de samenleving en krijgen zorg op maat. Trajectbegeleiders ondersteunen bij (het zoeken van) dagbesteding.

Onlangs is een geactualiseerde folder uitgekomen met daarin het ondersteuningsaanbod van Pluryn in Noord-Limburg. Naast de bestaande woonvoorzieningen is er ruimte voor nieuwe initiatieven.

De folder ‘Voel je thuis in Noord-Limburg’ kunt u hier lezen. Exemplaren bestellen kan via de website van Pluryn. Vragen naar aanleiding van de folder? Stel ze aan het Klantenbureau: tel. 088-779 50 00 of klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Entr’acte nieuwe naam voor Intermezzo buitenlands zorgaanbod

Entr’acte is de nieuwe naam voor Intermezzo, een onderdeel van De Hoenderloo Groep dat plaatsing van jongeren in buitenlandse gezinshuizen verzorgt. Een nieuwe naam was nodig vanwege de groeiende verwarring met Intermetzo, de jeugdzorgorganisatie die sinds kort tot Pluryn behoort.

De term Entr’acte is afkomstig uit de theaterwereld en staat voor tussenspel: een moment van rust voor toneelspelers tussen twee bedrijven. De term dekt de lading goed waar het de jongeren van De Hoenderloo Groep betreft. Ze worden tijdelijk in een gezinshuis in het buitenland geplaatst om even tot rust te komen of los te komen uit hun netwerk. De plaatsing maakt altijd deel uit van een behandeltraject.

Er zijn gezinshuizen in Frankrijk, Spanje, Zweden en Noorwegen, waarbij er een aantal plaatsen speciaal bestemd zijn voor meidenhulpverlening. Onderwijs krijgen de jongeren van Maatwerk, een speciaal programma van het Hoenderloo College. Maatwerk is geen volledig onderwijsprogramma, maar zorgt er wel voor dat een leerling binding houdt met onderwijs en zich kan voorbereiden op het volgen van een volledig onderwijsarrangement bij terugkeer in Nederland.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
BZZY: ideale tussenstap naar betaald werk

De stap van vrijwilligerswerk naar een betaalde baan is voor veel mensen met een arbeidsbeperking net iets te groot. BZZY Healthy Fastmeals, met vestigingen in Nijmegen en Arnhem, is een ideaal tussenstation. BZZY verzorgt gezonde Hollandse avondmaaltijden, die kunnen worden afgehaald of binnen drie kwartier warm worden bezorgd. Stichting Pluryn Maatschappelijke Ondernemingen heeft een belangrijk aandeel in het bedrijf.

De link tussen BZZY en Stichting Pluryn Maatschappelijke Ondernemingen is niet verrassend. Cliënten van Pluryn maken vast onderdeel uit van het personeelsbestand. “Diverse mensen zijn via BZZY aan een betaalde baan geholpen. Het uitgekiende concept en de geboden structuur zijn de basis voor dat succes”, zegt Mireille Remijnse-Kooke. Zij is bedrijfsleider van BliXem en Coffyn en sinds kort mede-directeur van BZZY. “BZZY biedt je de eerste betaalde baan en is een springplank voor je carrière!”

Bij BZZY is werk voor maaltijdvoorbereiders en ‘showcookers’, die de maaltijden ter plekke in de zaak bereiden. Ook maaltijdbezorgers kunnen werkervaring opdoen, op de scooter, segway of e-bike van BZZY. Daarnaast is er een samenwerking met de nieuwe cateringkeuken van BliXem, die in een later stadium nog verder uitgebreid kan worden.

Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Welkom op de Open dag van Zorg en Welzijn
Nieuwe wervingsfolder Trajectbureau Arbeid
Groeiend aantal kleinschalige groepen bij DHG
Kemnade krijgt tien Topcare woonunits
Informatiefolder zorgaanbod Pluryn in Noord-Limburg
Entr’acte nieuwe naam voor Intermezzo buitenlands zorgaanbod
BZZY: ideale tussenstap naar betaald werk
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Kent u iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Open dag van Zorg en Welzijn

          Zaterdag 18 maart 2017

meer informatie
In deze uitgave
 
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: klantenbureau@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 50 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn