Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Pluryn Klantenbureau
Nieuwsbrief, februari 2016 Werkplein Pluryn
 
Alle nieuws over Pluryn in één nieuwsbrief

Nieuws over ontwikkelingen binnen het zorgaanbod van Pluryn
verschijnt vanaf heden in één nieuwsbrief. Tot voor kort waren er aparte
nieuwsbrieven met informatie over Jeugdzorg en over Langdurige zorg/Ambulante zorg.

Samenvoeging van de beide nieuwsbrieven ligt in het verlengde van landelijke
ontwikkelingen in de zorg. Voor vragen kunt u terecht bij ons klantenbureau,
tel. 088-779 50 00 / e-mail klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Pluryn en WSG delen onderzoeksresultaten op Inspiratiedag

Event - De steeds complexere problematiek bij cliënten maakt dat samenwerking essentieel is voor het efficiënt en effectief vormgeven van begeleiding en behandeling. Vanaf 2016 zullen de William Schrikker Groep en Pluryn op wetenschappelijk gebied dan ook nauwer met elkaar samenwerken. Het startsein hiervoor is de gezamenlijke ‘Inspiratiedag’ op donderdag 31 maart 2016 in Stadion Galgewaard Utrecht. Het thema is Verbinding.

Belangstellenden kunnen zich tot 5 maart hier aanmelden.
Het programma staat op de website van Pluryn. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Registratie voor de dag is wel noodzakelijk. 

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Intermezzo: jezelf herpakken in het buitenland

Jeugdzorg - Even een paar maanden weg van alles en iedereen. Tijd om na te denken en jezelf te herpakken. Daarvoor is Intermezzo bestemd, het project van De Hoenderloo Groep dat jongeren tijdelijk bij Nederlandse gezinshuizen in het buitenland plaatst. Intermezzo heeft voor verschillende doelgroepen van 13 tot 23 jaar plekken beschikbaar in Spanje, Frankrijk en Zweden.

Intermezzo is er voor jongeren met en zonder licht verstandelijke beperking (LVB). De ervaring leert dat het tijdelijke verblijf in het buitenland een positief effect heeft op de jongere. Veel hangt af van hoe de jongere het resultaat bestendigt na thuiskomst. Hieraan besteden we veel aandacht.

Meer informatie: Klantenbureau Pluryn, tel. 088-7795031 of klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Woonruimte in Meerlo voor volwassenen

Verstandelijke beperking - Volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking kunnen voor wonen terecht in het Noord-Limburgse Meerlo. Woonvoorziening De Pilmus is deels besloten gezien de zorg- en ondersteuningsvragen van de bewoners. Voor hun veiligheid is er een poort en een omheining aanwezig.

De dagbesteding is inpandig gevestigd. Hiermee beschikt de woonvorm over alle mogelijke voorzieningen. Externe dagbesteding is ook mogelijk. Dit is afhankelijk van de vraag van de cliënt.

Bij De Pilmus is momenteel woonruimte vrij voor een volwassene met ZZP VG 5 t/m 8. Neem voor meer informatie contact op met het Klantenbureau Pluryn, tel. 088 – 779 50 00, klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Magazine Sterk! over complexe problematiek

Publicatie - In de nieuwe editie van het magazine Sterk! leest u welke complexe vragen er op Pluryn afkomen en wat we kunnen betekenen voor mensen die behandeling en zorg aan ons vragen.

Zo vertelt Goof van Gemert, directeur Forensische Zorg bij de Dienst Justitiële Inrichtingen, waarom zijn dienst forensische zorg inhuurt bij Pluryn: “Specialistische behandeling kan recidive voorkomen”.
Ook is er ruim aandacht voor prof. dr. Robert Didden, bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit. Hij onderzoekt welke vormen van behandeling goed werken bij mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychische problemen.

Sterk! wordt breed verspreid onder relaties, medewerkers en cliënten van Pluryn. Gemist? Lees Sterk! online of vraag hier een exemplaar aan.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Plaatsen vrij bij De Winckelsteegh in Nijmegen

SGEVG – Plurynlocatie De Winckelsteegh in Nijmegen heeft plekken beschikbaar in twee groepen voor mensen met een ernstig verstandelijke beperking en sterke gedragsproblemen (SGEVG).

In deze groepen is ruimte voor kinderen en/of jongvolwassenen in de leeftijd van 10 tot 30 jaar. De bewoners hebben een indicatie VG6 of VG7, eventueel met meerzorg. Het niveau van functioneren is TIQ <40. Bijkomende problematieken die spelen, zijn autisme en ADHD.

Meer informatie is te verkrijgen bij het Klantenbureau van Pluryn via klantenbureau@pluryn.nl, tel. 088 – 779 50 00.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
De Hoenderloo Groep viert 165-jarig bestaan

Jeugdzorg - Zondag 7 februari was het precies 165 jaar geleden dat de stichtingsakte van De Hoenderloo Groep werd getekend. Dat gebeurde destijds door de oprichter, mr. J. Messchert van Vollenhoven. Hij was officier van justitie, burgemeester van Amsterdam en lid van de Staten Generaal. Het officieel gestelde doel van de stichting, met protestants-christelijke signatuur was: ‘de tijdelijke opneming en aanwending van pogingen tot verbetering, terugbrenging en opleiding van verwaarloosde kinderen’.

“Al 165 jaar staan we met z’n allen klaar voor jongeren en bieden we hen dagelijks kansen door middel van zorg, behandeling, onderwijs en vrije tijd met als doel een toekomstperspectief”, aldus de huidige directeur Erwin Duits. Voor de medewerkers van De Hoenderloo Groep hadden de leerlingen van de horeca-opleiding van het Hoenderloo College wat lekkers gemaakt. Deze traktatie werd door de jongeren en medewerkers van de dagprogrammering op de locatie rondgebracht.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
TimeOutHuis: rustig (t)huis voor meiden met migrantenafkomst

Meiden met migrantenafkomst - Het TimeOutHuis in Nijmegen is onlangs geopend. Dit is een (t)huis voor meiden met een migrantenafkomst, waar ze tot rust kunnen komen en kunnen werken aan het herstel van een goed contact met ouders, familie, vrienden en school. Pluryn, de gemeente Nijmegen, Driestroom, Entréa en Samenwerkingsverband VO-VSO Nijmegen e.o. ondersteunen het TimeOutHuis.

In het TimeOutHuis wonen de meiden voor een bepaalde tijd. Ze krijgen adequate hulp en er is ruimte voor open gesprekken om te werken aan een goede toekomst. Alle informatie over het TimeOutHuis is te vinden in deze folder en op www.timeouthuis-gelderland.nl (bekijk in Google Chrome voor het beste resultaat).

Δ Naar boven
 
Afbeelding
SeysCentra Utrecht verhuist naar nieuwe locatie

Specialistische behandeling - SeysCentra locatie Haarzuilens verhuisde eind 2015 naar een nieuw pand in Utrecht. Het pand aan de Wilgenhoutvlinder 11 beschikt over fijne ruimtes voor de kinderen en een mooie tuin. De locatie is gemakkelijk te bereiken met de auto en openbaar vervoer.

SeysCentra biedt er behandeling aan kinderen met selectieve en chronische voedselweigering en zindelijkheidsproblematiek. De locatie in Utrecht voorziet in dagbehandeling. Daarnaast levert SeysCentra online ondersteuning en begeleiding. Dankzij het nieuwe pand kan het centrum in de toekomst meer kinderen dan voorheen behandelen.

Op vrijdag 22 januari vond de officiële opening plaats van SeysCentra locatie Utrecht. Kijk hier voor meer informatie over SeysCentra. 

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Hersenz: behandeltrajecten voor leven met NAH

Niet-Aangeboren Hersenletsel - Voor mensen die te maken krijgen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) verandert er veel. Om deze mensen hierin handvatten te geven, biedt Hersenz verschillende modules. Eén daarvan is ‘Omgaan met veranderingen’.

Pluryn geeft uitvoering aan ambulante behandeling van mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel, na de ziekenhuis- en revalidatieperiode, volgens de methode van Hersenz. “Het traject ‘Omgaan met veranderingen’ snijdt allerlei elementen aan waar je mee te maken krijgt als je NAH hebt”, vertelt Martijn Peeters, hoofd behandelaar bij Hersenz. “Hierbij kan je denken aan rouwverwerking, zelfbeeld en energieverbruik.”

Pluryn biedt het behandeltraject aan in Nijmegen en binnenkort ook in Tiel. Op termijn komt Herpen daarbij. Voor de modules van Hersenz zijn nog plekken beschikbaar. Meer informatie op www.hersenz.nl of via 088 779 5008/ hersenz@pluryn.nl. Lees hier het verhaal van Jolanda, die bij Hersenz leerde haar emoties beter te controleren. En klik hier voor de nieuwe folder ‘NAH, hoe verder?’

Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Alle nieuws over Pluryn in één nieuwsbrief
Pluryn en WSG delen onderzoeksresultaten op Inspiratiedag
Intermezzo: jezelf herpakken in het buitenland
Woonruimte in Meerlo voor volwassenen
Magazine Sterk! over complexe problematiek
Plaatsen vrij bij De Winckelsteegh in Nijmegen
De Hoenderloo Groep viert 165-jarig bestaan
TimeOutHuis: rustig (t)huis voor meiden met migrantenafkomst
SeysCentra Utrecht verhuist naar nieuwe locatie
Hersenz: behandeltrajecten voor leven met NAH
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Kent u iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Health Valley Event 2016

Donderdag 17 maart
Cinemec, Nijmegen

meer informatie
In deze uitgave
 
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: klantenbureau@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 50 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn