Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Pluryn Klantenbureau
Nieuwsbrief augustus 2017 Werkplein Pluryn
 
Afbeelding
Maak kennis met de Kop van Deelen

De Kop van Deelen, de locatie voor JeugdzorgPlus en open intensieve jeugdzorg van Pluryn/De Hoenderloo Groep houdt op maandag 25 september een open dag. Graag nodigen we u uit om kennis te komen maken met de gespecialiseerde zorg die we op deze locatie bieden aan jongeren met complexe gedragsproblemen.

Tussen 13.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom. Vanaf 13.30 uur verzorgen jongeren elk uur een rondleiding over het terrein. U neemt een kijkje in een behandelgroep en de school, loopt binnen bij de afdeling Therapie en Training en ziet wat jongeren in hun vrije tijd kunnen doen. Ondertussen is er volop gelegenheid om met jongeren te praten over hun leven op de Kop van Deelen. Medewerkers geven graag antwoord op al uw vragen.
Wilt u de open dag bezoeken? Meld u aan via www.dehoenderloogroep.nl/opendag2017. Reageer voor 11 september, het aantal plaatsen is beperkt.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Dagbehandeling ter ondersteuning van kind en ouders

Op verschillende locaties in Gelderland biedt Pluryn (naschoolse) dagbehandeling aan gezin en kind. De Dagbehandeling is bedoeld voor gezinnen met een kind (zes tot achttien jaar) dat een licht verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen heeft. De opvoeding is daardoor zwaar en verloopt moeizaam. Naschoolse dagbehandeling geeft de ouders extra ondersteuning, zodat het kind toch thuis kan blijven wonen.

Het doel van ondersteuning na schooltijd is om de opvoedingsrelatie tussen ouders en hun kind(eren) te herstellen. Dit gebeurt door de kinderen te helpen hun omgang met anderen te verbeteren, ze vaardiger te maken op praktisch gebied en hun zelfvertrouwen te vergroten. Het gezin krijgt handvatten om beter om te gaan met hun kind en krijgt ondersteuning als het kind na verblijf in een instelling weer thuis gaat wonen.
Wilt u meer weten over (naschoolse) dagbehandeling? In haar ervaringsverhaal vertelt Nikki hoe naschoolse dagbehandeling haar hielp in het omgaan met andere kinderen. Meer informatie over het aanbod en de behandeling vindt u in de folder over dagbehandeling. U kunt ook contact opnemen met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088 – 779 50 00.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Pluryn opent unieke vervolgvoorziening ZMOLK/SGMVB

Als jongeren met een IQ tussen 40 en 60 en ernstige gedragsproblemen (ZMOLK/SGMVB) de leeftijd van 18 jaar bereiken, vallen ze vaak tussen wal en schip. Met de opening van De Bijenkorf begin september 2017 beschikt Pluryn over een unieke vervolgvoorziening voor deze doelgroep.
De Bijenkorf biedt plaats aan 22 jongeren. De woonvoorziening op het terrein van Werkenrode Jeugd in Groesbeek beschikt over twee leefgroepen met ieder zeven studio’s en een crisisplaats. Verder zijn er zes appartementen voor jongeren die niet goed in een groep kunnen wonen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.
Wat betreft daginvulling zijn er drie varianten mogelijk: Onderwijs (in samenwerking met Werkenrode School), Onderwijs/dagbesteding en Dagbesteding/arbeid. Om voor een plek in De Bijenkorf in aanmerking te komen, dienen jongeren een geldige indicatie te hebben (VG7 of LVG4). Meerzorg is mogelijk indien hiervoor gelden beschikbaar zijn.

Meer weten? Neem contact op met het Klantenbureau van Pluryn, tel. 088 - 779 50 00, klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Team Ambulant Noord groeit

Team Ambulant Noord van Pluryn groeit. Daarom vond onlangs een verhuizing plaats naar een andere locatie in Apeldoorn. De nieuwe uitvalsbasis van het team staat aan de Adelaarslaan 82. Het pand biedt betere faciliteiten, meerdere spreekkamers en meer parkeergelegenheid.

De officiële opening van het nieuwe pand vindt plaats na de zomer. Voor meer informatie over Ambulante zorg van Pluryn in de regio Apeldoorn kunt u contact opnemen met het klantenbureau, tel. 088 779 50 00 of email klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Liesbeth is blij dat ze weer meedoet in de maatschappij

In een serie testimonials vertellen jongeren en (jong)volwassenen over de stappen die ze zetten met ondersteuning van Pluryn. De testimonials verschijnen al enige tijd in regionale weekbladen. Sinds kort wordt van sommige verhalen ook een filmpje gemaakt. In dit filmpje vertelt Liesbeth hoe ze na een herseninfarct met kleine stapjes opkrabbelt. Het behandelprogramma Hersenz helpt daarbij.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
De Spil: een thuis voor moeilijk plaatsbare jongvolwassenen

Voor moeilijk plaatsbare jongvolwassenen met een zeer complexe zorgvraag heeft Intermetzo (onderdeel van Pluryn) de kleinschalige voorziening De Spil. De Spil biedt langdurig verblijf en een zinvolle daginvulling aan mensen van 18-30 jaar, met een (meer dan) gemiddelde intelligentie en autisme spectrum problematiek of andere psychiatrische problematiek.

De voorziening staat in Maarsbergen op het terrein van Intermetzo. Zes jongvolwassenen hebben in de gezamenlijke woning elk hun eigen appartement met een douche en keukentje. De Spil biedt langdurige, gespecialiseerde begeleiding, zo nodig één op één. Naast gespecialiseerde groepsleiding, zijn een psychiater, een GZ-psycholoog, gezinsbegeleider, verpleegkundige en arts aan De Spil verbonden.
Neem voor meer informatie contact op met het cliëntservicebureau van Intermetzo, e-mail clientservicebureau@intermetzo.nl of telefonisch 088 547 7004.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Nieuw programma én nieuwe website voor Cardo Theater

Cardo Theater gaat het nieuwe seizoen in met een veelzijdig programma én een nieuwe, frisse website. Bezoekers van www.cardotheater.nl vinden in één oogopslag alle informatie over het programma en kunnen eenvoudig online kaarten kopen. Daarnaast is ook praktische informatie makkelijk te vinden, over bijvoorbeeld de locatie, parkeren en voorzieningen.
Cardo Theater is een initiatief van Pluryn en bevindt zich op het terrein van Werkenrode Jeugd in Groesbeek. Mensen met en zonder beperking kunnen er samen genieten van een gevarieerd programma met muziek, musical en cabaret. Ook de artiesten van het eigen Cardo Artiestenbureau treden regelmatig op.

Het nieuwe theaterseizoen start op 28 september met een concert van Rowwen Hèze. Het programma vermeldt verder onder andere Rapper Boef (7 december) en Martijn Koning (12 april). Benieuwd naar het volledige programma? Kijk op www.cardotheater.nl.

Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Maak kennis met de Kop van Deelen
Dagbehandeling ter ondersteuning van kind en ouders
Pluryn opent unieke vervolgvoorziening ZMOLK/SGMVB
Team Ambulant Noord groeit
Liesbeth is blij dat ze weer meedoet in de maatschappij
De Spil: een thuis voor moeilijk plaatsbare jongvolwassenen
Nieuw programma én nieuwe website voor Cardo Theater
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Kent u iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Open dag Kop van Deelen

De locatie Kop van Deelen houdt op 25 september een open dag voor professionals.

 
In deze uitgave
 
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: klantenbureau@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 50 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn