Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Pluryn Klantenbureau
Nieuwsbrief januari 2018 Werkplein Pluryn
 
Afbeelding
Nieuw: Hersenz-programma voor jongvolwassenen met NAH

Hersenz ontwikkelde het nieuwe behandelprogramma ‘Op eigen benen’, speciaal voor jongvolwassenen van 18 tot ongeveer 30 jaar met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun ouder(s). Als iemand op jonge leeftijd hersenletsel oploopt, heeft dat grote gevolgen voor de rest van zijn leven maar ook voor dat van zijn ouders. 

Hersenz is een behandeling voor mensen met NAH en wordt aangeboden door 13 zorginstellingen in Nederland, waaronder Pluryn. Het programma ‘Op eigen benen’ bestaat uit een combinatie van individuele en groepsbehandeling. Er is ook aandacht voor ouders en andere betrokkenen. 

Informatiebijeenkomst 
Op 12 februari organiseert Pluryn een informatiebijeenkomst over dit nieuwe behandelprogramma voor jongvolwassenen. Ook wordt stilgestaan bij het aanbod voor ouders/betrokkenen, waarbij de thema’s als ‘loslaten’ en ‘anders vasthouden’ centraal staan. De bijeenkomst vindt plaats van 15.30 tot 17.30 uur in het NAH-centrum in het wijkcentrum de Klokketoren, Slotemaker de Bruïneweg 272, 6532 AD in Nijmegen. De toegang en parkeren zijn gratis. Aanmelden kan via hersenz@pluryn.nl

Meer informatie 
Neem voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek contact op met tel 088 – 779 50 00 of hersenz@pluryn.nl. Kijk ook op www.hersenz.nl

Δ Naar boven
 
Afbeelding
REA College opent vestiging in Arnhem

REA College ondersteunt (jonge) mensen met een grotere achterstand op de arbeidsmarkt met beroepsopleidingen op maat en het vinden en behouden van passend werk. Deze jongeren kunnen vaak als gevolg van een beperking niet terecht in het reguliere onderwijs.

Pluryn heeft vestigingen van REA College in onder andere Nijmegen. De vraag naar opleidingen vanuit de regio Arnhem, Liemers, Achterhoek en Ede is zo groot, dat er behoefte ontstond aan een locatie in Arnhem.
 
In een kantoorgebouw aan de Velperweg 27 verzorgt REA College de opleidingen ICT, Zakelijke Dienstverlening en Media Design. REA College verzorgt in Arnhem ook de Talentenexpeditie en TOPklas. Klik hier voor meer informatie.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Regelmatig open plekken bij Ouderenzorg Nijmegen

Ouderenzorg Nijmegen is een woonlocatie voor oudere cliënten met een verstandelijke beperking en vaak al langer bestaande gedrags- en/of psychiatrische problematiek. De drie woontorens bieden gezamenlijk ruimte voor 66 oudere cliënten vanaf ongeveer 50 jaar. Op regelmatige basis zijn er open plekken en is er dus ruimte voor nieuwe cliënten. 

Cliënten van Ouderenzorg Nijmegen hebben een VG ZZP indicatie van 5 t/m 8, waarbij ouderdomskenmerken, zowel op lichamelijk als op psychisch gebied, de ondersteuningsbehoefte steeds sterker bepalen. Er wordt langdurige specialistische zorg gegeven, die gericht is op de instandhouding van kwaliteit van leven tot en met de laatste levensfase. De locatie bestaat uit drie woontorens met in totaal elf woongroepen voor zes cliënten. Op de begane grond van één van de drie torens is de dagbesteding en zijn de behandelkamers voor arts en fysiotherapeut gesitueerd. Er is intensieve samenwerking tussen het team van begeleiders, clusterleiders, gedragswetenschappers en artsen. Cliënten kunnen er ook gebruik maken van aanwezige disciplines als fysiotherapie, diëtetiek en logopedie. 

Neem voor meer informatie contact op met het klantenbureau Pluryn, tel. 088 - 779 50 00, klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Nieuwe folders van De Hoenderloo Groep

Er zijn onlangs twee nieuwe folders van De Hoenderloo Groep verschenen. Het gaat om de folders 'Nieuwe Autoriteit' en 'Entr'acte'. 

De folder Nieuwe Autoriteit verschaft informatie over de training 'Nieuwe Autoriteit' voor ouders van jongeren met grensoverschrijdend gedrag. De folder is hier in te zien.

In de folder 'Entr'acte' staat informatie over de buitenlandprojecten van De Hoenderloo Groep. Voor sommige jongeren is problematiek soms zo groot, dat er maar één oplossing is: even een paar maanden weg van alles en iedereen. De folder over de buitenlandprojecten is hier te downloaden.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Cheyenne groeit in haar moederrol bij Moeder- en kindhuis

In testimonials vertellen jongeren en (jong)volwassenen over de stappen die ze zetten met ondersteuning van Pluryn. Zo vertelt Cheyenne hoe ze bij het Moeder- en kindhuis van Pluryn groeit in haar rol als moeder en het opvoeden steeds beter in de vingers krijgt. 

Het hele verhaal van Cheyenne lees je hier.


Δ Naar boven
 
Afbeelding
Nieuwe bijeenkomst NAH-Trefpunt over 'Een steekje los'

Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), betrokkenen en andere geïnteresseerden is er het NAH-Trefpunt. Een informatiepunt over hersenletsel en een ontmoetingsplek. Het NAH-Trefpunt vindt zes keer per jaar plaats met telkens een ander thema. 

 Het eerste NAH-Trefpunt van 2018 heeft als thema ‘Een steekje los’. In spelvorm gaan deelnemers met elkaar in gesprek om meer openheid, (h)erkenning en begrip voor (mensen met) hersenletsel te krijgen. Het NAH-Trefpunt is maandag 29 januari van 10.00 uur tot 12.00 uur in Wijkcentrum Westroyen, Predikbroedersweg 14 in Tiel. 

Iedereen is van harte welkom. Aanmelden is niet verplicht, maar wel zo makkelijk.

Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Nieuw: Hersenz-programma voor jongvolwassenen met NAH
REA College opent vestiging in Arnhem
Regelmatig open plekken bij Ouderenzorg Nijmegen
Nieuwe folders van De Hoenderloo Groep
Cheyenne groeit in haar moederrol bij Moeder- en kindhuis
Nieuwe bijeenkomst NAH-Trefpunt over 'Een steekje los'
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Kent u iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Informatiebijeenkomst behandelprogramma 'Op eigen benen'

Maandag 12 februari vanaf 15.30 uur, Slotemaker de Bruïneweg 272, Nijmegen.

 
In deze uitgave
 
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: klantenbureau@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 50 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn