Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Pluryn Klantenbureau
Nieuwsbrief eHealthweek Werkplein Pluryn
 
Afbeelding
Broeinest van innovatie

Beste lezer,

Voor iedereen met belangstelling voor de laatste eHealth ontwikkelingen opende het Living Lab op donderdag 26 januari zijn deuren. Deze Open dag vond plaats tijdens de eHealth-week, van 21 t/m 27 januari 2017. eHealth staat voor technologie in de zorg. Denk daarbij aan games om emoties te beheersen of beeldbellen met begeleiders.

Het Living Lab is een verzamelplaats voor alle innovatie bij Pluryn. Bezoekers konden 26 januari een kijkje nemen in het Living Lab, kregen te zien hoe de Denktank voor cliënten in zijn werk gaat en hoorden waarom de uitleenservice zo succesvol is. Een aantal aan het Living Lab verbonden bedrijven, presenteerde zijn eHealth-producten.Tevens meldde Innovatiemanager Sanneke Langendoen dat het Living Lab haar deuren  zal openen voor andere zorg-en onderwijsinstellingen. Dit om gezamenlijk op te trekken en de krachten rondom innovatie te bundelen.

Heeft u de Open dag van het Living Lab bij Pluryn gemist? Of wilt u de informatie nog eens rustig doornemen? In deze nieuwsbrief vindt u een selectie van de belangrijkste gebeurtenissen die dag. Wij wensen u veel leesplezier!

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Complimenten van secretaris- generaal Erik Gerritsen

De Open dag van de nationale eHealthweek trok veel belangstellenden. Onder de bezoekers was ook Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Hij was onder de indruk: “Ik kom net van een congres over eHealth, waar iedereen vragend naar de overheid kijkt: wat doen jullie? Maar organisaties moeten zelf hun verantwoordelijkheid pakken. Ga aan de slag en geef cliënten een positie. Hier bij Pluryn gebeurt dat: beperkingen worden omgezet in mogelijkheden. Dat voelt als een warm bad. Ik noem jullie vaak als voorbeeld als mensen zeggen dat het niet kan: het kan dus wel. Pluryn loopt voorop als het om technologie in de zorg gaat. Complimenten aan iedereen!”

Foto: Erik Gerritsen maakt kennis met virtual reality

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Denktank presenteert de beste gadgets

Tijdens de nationale eHealthweek konden bezoekers een rondleiding krijgen door het Living Lab van Pluryn. Van die mogelijkheid maakten velen volop gebruik. In het Living Lab waren de gadgets te bewonderen waar Pluryn veel mee werkt. De Denktank is het hart van het Living Lab en presenteerde de gadgets. Het is een groep cliënten die wekelijks nieuwe gadgets en apps test. Ze adviseren de organisatie over de inzetbaarheid ervan in de zorg. Ook zoeken ze technologische antwoorden op concrete zorgvragen van cliënten. Producten die toepasbaar blijken, worden opgenomen in de uitleenservice. Cliënten en medewerkers kunnen ze gratis lenen en uitproberen, alvorens ze besluiten om zelf een product aan te schaffen.

Foto: robotzeehond Paro blijft een hit onder de gadgets

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Pillo Games introduceert kussen als game controller

Veel bedrijven pakten tijdens de openstelling van het Living Lab de kans om hun product te presenteren. Eén van de aanwezige bedrijven was Pillo Games. Pillo Games heeft een kussen met drukgevoelige sensoren ontwikkeld, Pillo genaamd, die werkt als game controller. Pillo biedt mensen de mogelijkheid om interactieve spellen te spelen die aansluiten bij het cognitieve niveau. Door zijn tastbaarheid en gevoelswaarde legt de kussencontroller nadruk op een spelvorm die ook niet-gamers aanspreekt. Wat centraal staat is samenwerken; interactie wordt gestimuleerd.

Naast Pillo Games waren ook de volgende bedrijven aanwezig: Mobile Track, SonoVR, Totem Open Health, Squease, Fourmore, Quli, Go-OV, EyeSense, CRDL, Happitech en VRendle.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Sanneke Langendoen: “Living Lab voor anderen beschikbaar maken”

Willen we technologie inzetten om zelfredzaamheid van mensen met complexe zorgvragen te vergroten, dan hebben cliënten, bedrijfsleven en zorgorganisaties elkaar nodig. Het Living Lab van Pluryn brengt alle partijen bij elkaar. Sanneke Langendoen (foto: links vooraan) is Innovatiemanager bij Pluryn en heeft het Living Lab in 2013 opgezet. Sindsdien groeide het Living Lab uit tot een volwaardige dagbestedingsplek (de Denktank) en een expertisecentrum op het gebied van eHealth bij Pluryn.

Sanneke: “We gaan het concept nu uitbreiden naar andere locaties. Op Het Hietveld is net een eigen lab gestart, en ook de locaties Jan Pieter Heije, Groesbeekse Tehuizen en Kemnade krijgen er binnenkort één. Op deze manier ontstaat een innovatief ecosysteem, waarbij cliënten en medewerkers de echte innovators zijn. Ook onderzoeken we de mogelijkheid om het Living Lab, Uitleenservice en Gadget Inspector (practise based onderzoek) voor andere zorginstellingen en scholen beschikbaar te maken. Als we slimmer samenwerken, zullen we als sector veel innovatiever zijn en een betere positie krijgen bij bedrijven en start-ups. Door bijvoorbeeld data te bundelen van alle geteste producten, kom je er sneller achter welke toepassingen goed werken en bij welke doelgroepen. Daar worden we allemaal slimmer van.” Ook VWS ondersteunt de verdere ontwikkeling hiervan.
Heb je naar aanleiding van je bezoek interesse in de openstelling van het Living Lab? Neem dan contact op met Sanneke via: slangendoen@pluryn.nl

Δ Naar boven
 
Reportage over de Open dag in het Weekjournaal

Het Multimediateam van Pluryn maakte een reportage van de Open dag.
Klik hier om het filmpje te bekijken.


Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Broeinest van innovatie
Complimenten van secretaris- generaal Erik Gerritsen
Denktank presenteert de beste gadgets
Pillo Games introduceert kussen als game controller
Sanneke Langendoen: “Living Lab voor anderen beschikbaar maken”
Reportage over de Open dag in het Weekjournaal
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Kent u iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Inspiratiedag: De nieuwe zorgprofessional. Ben ik dat?

Donderdag 30 maart 2017

meer informatie
In deze uitgave
 
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: klantenbureau@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 50 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn