Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Pluryn Klantenbureau
Nieuwsbrief juli 2017 Werkplein Pluryn
 
Afbeelding
Pluryn zoekt Toekomsthuis-ouders

Met Toekomsthuizen biedt Pluryn een kleinschalige en duurzame woonvorm voor jongeren vanaf 14 jaar met een licht verstandelijke beperking en complexe problematiek. Toekomsthuis-ouders zorgen 24/7 voor een fijne, veilige en gestructureerde opvoedingssituatie. Maximaal 5 jongeren geven vorm aan een ‘gewoon leven’. Het doel van Toekomsthuizen is jongeren regie te geven over hun dromen.

In Nijmegen en omgeving is Pluryn op zoek naar Toekomsthuis-ouders om jongeren de intensieve ondersteuning/begeleiding/behandeling te bieden die ze nodig hebben.

Wilt u meer weten over Toekomsthuizen, klik dan hier voor meer informatie. Of neem contact op met Renate van de Water, tel. 06 - 22 74 68 02, rwater@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Dagbehandeling: ondersteuning na schooltijd

Voor ouders met een kind dat een licht verstandelijke beperking heeft, kan de opvoeding soms behoorlijk zwaar zijn. De naschoolse dagbehandeling van Pluryn biedt ondersteuning. Kinderen gaan er na afloop van school naar toe en blijven er tot na het avondeten. Stap voor stap leert het kind nieuwe vaardigheden. De ouders zijn nauw betrokken bij de behandeling. Wanneer daar aanleiding voor is, wordt er ook aandacht besteed aan de situatie thuis. Ouders en het kind leren rekening met elkaar te houden en anders met elkaar om te gaan. Met als uiteindelijke doel dat het kind thuis kan blijven wonen. 

Meer informatie vindt u in de folder Dagbehandeling, ondersteuning van kind en ouders. Maar u kunt ook contact opnemen met het Klantenbureau van Pluryn, tel. 088-779 50 00 of klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Open plekken bij trainingshuis Next Level

Next Level is een trainingshuis voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking. De bewoners worden er voorbereid om, al dan niet met ambulante begeleiding, binnen twee jaar zelfstandig te kunnen wonen. Next Level heeft op dit moment, maar dankzij doorstroming op regelmatige basis, vacante plekken.

Ondersteuning bij Next Level is gericht op de alledaagse taken en vindt op individueel niveau plaats. Om (jong)volwassenen zoveel mogelijk te laten wennen aan zelfstandig wonen is er niet tot nauwelijks sprake van een groepssetting. Op Next Level is een vaste GZ-psycholoog betrokken bij de behandeling. Waar nodig worden andere disciplines ingeschakeld. Next Level is gelegen aan Jonkerbos 40 in Nijmegen en biedt plaats aan tien bewoners.

De folder over zelfstandig leren leven bij Next Level kunt u hier vinden. Neem voor meer informatie contact op met het klantenbureau Pluryn, tel. 088 - 779 50 00, klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Dagbesteding bij dierenweide Het Roodborstje

De onlangs geopende nieuwe dierenweide Het Roodborstje bij De Winckelsteegh heeft plaats voor cliënten met een dagbestedingsindicatie. Stichting CAP (Centra voor Aangepast Paardrijden), een overkoepelende stichting voor aangepast paardrijden en dierenverzorging, organiseert er belevingsgerichte dagbesteding.

Met dagbesteding bij de dierenweide verzorgen jongeren en (jong)volwassenen de dieren en maken de dierenverblijven schoon. Ook ontvangen ze omwonenden, cliënten van De Winckelsteegh en andere bezoekers van Het Roodborstje op het terrein. Ontmoeting, beleving en de dieren staan centraal tijdens de dagbesteding bij de dierenweide.

Neem voor meer informatie contact op met Anneke Berendijk, leidinggevende Stichting CAP, tel. 088 – 779 47 88, aberendijk@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Jonge delictplegers hebben een toekomst

In de commerciële bijlage ‘Het Brein’ van de Volkskrant van 21 juni aandacht voor jongeren met een licht verstandelijke beperking die in de strafrechtketen terechtgekomen zijn. In gesprek met Belia Haasbroek, directeur, en Marieke Claes, hoofd behandeling, van de justitiële jeugdinrichting (JJI) Lelystad van Intermetzo en Pluryn wordt uitgelegd hoe jonge delictplegers stap voor stap naar succesvolle resocialisatie te bewegen zijn.

Haasbroek: “JJI Lelystad is een inrichting waar 78 jongens zitten, waarvan ruim de helft een LVB heeft. De jongeren gaan elke dag naar school en ze krijgen individuele therapie en intensieve begeleiding op de leefgroep, waar ze gedragsalternatieven leren. Uiteindelijk streven we ernaar de jongeren weer de maatschappij in te kunnen sturen met de acceptatie dat ze nu eenmaal niet alles op dezelfde manier kunnen doen als normaal begaafden.”

Het hele artikel is hier te lezen.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
'Crisis betekent geen plek voor altijd'

In testimonials vertellen jongeren en (jong)volwassenen over de stappen die ze zetten met ondersteuning van Pluryn. Zo komt Stella (11) momenteel op adem bij Mercurius Crisis. Ze gedijt goed bij de rust en regelmaat van de observatiegroep.

“Mijn echte vader, mijn levensgever, heb ik nooit gekend”, vertelt het elfjarige meisje met de wijsheid van een volwassene. “Maar ik heb ook een pleegvader, die noem ik mijn ‘hartevader’ omdat hij als een vader voor mij zorgt en in mijn hart zit.”

Lees verder …

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Magazine Sterk! in het teken van vrije tijd

Tamicka vond rust omdat ze kon paardrijden. John en Denny doen op hun school mee aan het Sport P.A.-programma en komen tot bloei. John hoopt later zelfs sportdocent te worden. Hun verhalen leest u in de nieuwe editie van Sterk!, die onlangs is verschenen. Het magazine van Pluryn staat dit keer helemaal in het teken van vrije tijd. Wat doen mensen bij Pluryn in hun vrije tijd en wat is het resultaat? Daarover gaat het.

Wil je een zo gelukkig mogelijk leven leiden, dan is een goede vrijetijdsbesteding essentieel. Vandaar dat Pluryn vrijetijdsbesteding door cliënten zeer serieus neem. Vrije tijd brengt mensen in contact met anderen en met netwerken, geeft plezier, voldoening en uitdaging.
  
Zo leest u in Sterk! ook over de tien jongeren die volgend jaar samen met een groep veteranen van Wounded Warriors Nederland van de Noordkaap naar Doorn fietsen. En natuurlijk mogen we Mitchel niet vergeten. Hij is een beginnend muzikant, woont bij Pluryn en had onlangs een ontmoeting met de bekende rapper Dio. Benieuwd hoe dat verliep? U kunt Sterk! hier lezen of bestellen.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Jaarbeeld geeft kleurrijk overzicht van 2016

2016 was een bijzonder jaar voor Pluryn. Het was het jaar waarin de overname van Intermetzo gestalte kreeg. Maar ook het jaar waarin vrije tijd op de kaart werd gezet om mensen op weg te helpen in de maatschappij. En het jaar waarin het persoonlijk ontwikkeltraject ‘Pak de regie’ startte voor professionals bij Pluryn van wie leiderschap wordt verwacht.

In het nieuwe Jaarbeeld van Pluryn komt u deze en veel andere zaken tegen, die het jaar 2016 kenmerkten. Ook treft u kengetallen aan. Wist u bijvoorbeeld dat Pluryn inmiddels meer dan 4.000 medewerkers heeft? En bijna 3.600 residentiële en ambulante cliënten?

Bekijk het kleurrijke, overzichtelijke Jaarbeeld 2016 hier. Benieuwd naar het uitgebreide jaarverslag 2016 van Pluryn, klik dan hier.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Nog plekken beschikbaar voor ZMOLK'ers in De Bijenkorf

In augustus opent het gebouw de Bijenkorf op het terrein van Werkenrode Jeugd. De Bijenkorf is een vervolgvoorziening voor zeer moeilijk opvoedbare en lerende jongeren (ZMOLK). De voorziening biedt plaats aan 22 jongeren van 16/18 tot 25 jaar, met een IQ tussen de 40 en 60 en gedragsproblemen. De locatie aan de Nijmeegsebaan in Groesbeek beschikt over twee leefgroepen met ieder zeven studio’s en elk een crisisplaats. Voor jongeren die niet in een groep kunnen wonen zijn er zes appartementen. Begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. Er zijn drie daginvulling varianten mogelijk: Onderwijs (in samenwerking met Werkenrode school), Onderwijs/dagbesteding en Dagbesteding/arbeid.

Er zijn nog beschikbare plekken voor voorziening die medio september haar deuren opent. Om voor een plek in De Bijenkorf in aanmerking te komen, is een geldige indicatie nodig (VG7 of LVG4). Meerzorg is mogelijk indien hiervoor gelden beschikbaar zijn. 
Neem voor meer informatie contact op met het klantenbureau Pluryn, tel. 088 - 779 50 00, klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
De Plurynwaaier is vernieuwd!

De Plurynwaaier is vernieuwd! Dit handige naslagwerk geeft direct inzicht in alle diensten van Pluryn op het gebied van gehandicaptenzorg en jeugdzorg. De Plurynwaaier is bestemd voor iedereen die zich bezighoudt met het regelen van zorg. Denk aan beleidsmakers, sociale wijkteams, huisartsen en andere zorgprofessionals. De vernieuwde waaier bevat de meest actuele informatie over behandeling, wonen, werken, leren en vrije tijd bij Pluryn en geeft daarmee heldere antwoorden op complexe zorgvragen van jongeren en volwassenen.

Klik hier voor meer informatie over de Plurynwaaier of het aanvragen van één of meerdere exemplaren.

Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Pluryn zoekt Toekomsthuis-ouders
Dagbehandeling: ondersteuning na schooltijd
Open plekken bij trainingshuis Next Level
Dagbesteding bij dierenweide Het Roodborstje
Jonge delictplegers hebben een toekomst
'Crisis betekent geen plek voor altijd'
Magazine Sterk! in het teken van vrije tijd
Jaarbeeld geeft kleurrijk overzicht van 2016
Nog plekken beschikbaar voor ZMOLK'ers in De Bijenkorf
De Plurynwaaier is vernieuwd!
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Kent u iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Terugkijken op Velo-city 2017

Klik op de button hieronder voor een videoverslag van het Multi Media Team.

meer informatie
In deze uitgave
 
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: klantenbureau@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 50 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn