Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Pluryn Klantenbureau
Nieuwsbrief, december 2016 Werkplein Pluryn
 
Afbeelding
Living Lab Pluryn presenteert zich in eHealthweek

Bent u benieuwd naar het Living Lab van Pluryn of heeft u plannen om binnen uw zorginstelling zelf een Living Lab te starten? In het kader van de eHealth-week, die van 21 t/m 27 januari 2017 plaatsvindt, zet het Living Lab van Pluryn op donderdag 26 januari voor iedereen die belangstelling heeft de deuren open.

Die dag zal ook het nieuwe franchise-concept van het Living Lab worden gepresenteerd. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in het Living Lab, krijgen te zien hoe de Denktank voor cliënten in zijn werk gaat en horen waarom de uitleenservice zo succesvol is. Een aantal aan het Living Lab verbonden bedrijven, zal zijn eHealth-product presenteren.
Het programma duurt van 13.00-15.00 uur en vindt plaats in het Living Lab in het hoofdkantoor van Pluryn in Nijmegen. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Pluryn presenteert nieuwe informatiebrochure SGLVG

Mensen met een mix van ernstige gedragsproblemen, een ontwikkelingsachterstand en psychische problematiek (SGLVG) kunnen voor ondersteuning terecht in een van de derdelijns voorzieningen van Pluryn. De nieuwe brochure ‘Ik werk aan een zo zelfstandig mogelijk leven’ informeert over de specialistische zorg en behandeling die Pluryn biedt op de locaties Het Hietveld, Kemnade en Wapenveld en ook ambulant.
Veel mensen komen naar Pluryn voor een volgende stap in hun leven. Ze stromen door vanuit een orthopedagogisch behandelcentrum of hebben een behandeling in een BORG-instelling, justitiële inrichting of psychiatrische kliniek achter de rug. Terug de samenleving in gaat (nog) niet. Pluryn gaat op zoek naar hun mogelijkheden en talenten. Het individuele doel van de cliënt is daarbij leidend. Het blijkt dat veel mensen een ontwikkeling naar een lichtere vorm van zorg kunnen doormaken.

Alle informatie is te vinden in de nieuwe SGLVG-brochure. Exemplaren bestellen kan via de website van Pluryn. Meer informatie verstrekt het Klantenbureau, tel. 088-779 50 00 of klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Informatiebijeenkomst Hersenz in Tiel

Pluryn biedt in Tiel het behandelprogramma Hersenz aan, voor mensen met een NAH. Donderdag 12 januari is er een informatiebijeenkomst voor belangstellenden in de regio Rivierenland.
Hersenz is een nieuw behandelprogramma voor mensen met NAH in de chronische fase. NAH staat voor niet-aangeboren hersenletsel, bijvoorbeeld als gevolg van een herseninfarct, hersenbloeding, hersentumor of traumatisch hersenletsel door een ongeval. Ook kan er sprake zijn van de gevolgen van een hersenziekte.

De Hersenz informatiebijeenkomst vindt plaats op donderdag 12 januari om 15.00 uur in het Wijkcentrum Westroyen, Predikbroerdersweg 14 in Tiel.
Bel voor meer informatie of aanmelding naar 088-779 50 08. Lees ook het verhaal van Ad, een van de deelnemers aan de Hersenz-groep in Tiel.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Introductie landelijk platform EVB+ tijdens symposium

Cello, Dichterbij, Driestroom, Gemiva-SVG Groep, Koraal Groep, Stichting Pergamijn, Philadelphia, Pluryn, Siza en Zideris introduceren vol trots het landelijk kennisplatform EVB+. Dat gebeurt tijdens het symposium EVB+, vrijdag 3 februari 2017 in De Reehorst in Ede. Bent u erbij? De inschrijving is vanaf nu geopend!

Het platform EVB+ is een landelijk netwerk dat kennis en ervaringen deelt en met elkaar verbindt. Daarmee maken we tijdens het symposium een vliegende start. Het programma zit vol kennisuitwisseling. De inspirerende sprekers Carmen van Bussel en Yvette Dijkxhoorn belichten de specifieke kenmerken van de doelgroep en de effectiviteit van behandeling en ondersteuning. U kunt deelnemen aan diverse interactieve workshops en natuurlijk is er tussendoor voldoende gelegenheid om te netwerken en informatie te delen. Dagvoorzitter is Frank Bluiminck, directeur van de VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland).
Alle informatie over het programma en de workshops vindt u op de webpagina. Wilt u zich aanmelden? Maak dan gebruik van dit formulier.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Onderwijs op Valkenheide Maarsbergen blijft behouden

De Stichting Onderwijsgroep Amersfoort draagt op 1 maart 2017 vso-school De Sprong Maarsbergen over aan Pluryn. Pluryn en de Onderwijsgroep zijn hiervoor op 9 december een intentieovereenkomst aangegaan. Deze week stemden de Raden van Toezicht van beide organisaties in met de overeenkomst. Het betreft een overgang van onderneming, zodat alle medewerkers van De Sprong in dienst komen van Pluryn.

Na de overdracht is de school bedoeld voor leerlingen die in de jeugdzorginstelling op het terrein van Intermetzo-locatie Valkenheide in Maarsbergen verblijven en voor de leerlingen die nu al op De Sprong zitten. Nieuwe leerlingen uit de regio met een toelaatbaarheidsverklaring voor het speciaal onderwijs krijgen een plaats aangeboden op een vso-locatie van de Onderwijsgroep Amersfoort.
Ouders van de huidige leerlingen kunnen kiezen of hun kind zijn/haar schoolloopbaan in Maarsbergen afmaakt of overstapt naar een andere vso-school.

Lees hier meer over de overdracht van De Sprong.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Behandeling, begeleiding en scholing in Presikhaaf

In de Arnhemse wijk Presikhaaf bevindt zich sinds kort de dagbehandeling van Pluryn, bestaande uit een huiskamer en een fietsenwerkplaats. Jongeren van 12 t/m 23 jaar, met complexe problemen op één of meerdere levensgebieden, krijgen hier de mogelijkheid om in hun eigen buurt zo praktisch mogelijk te werken aan vaardigheden, die deelname aan de maatschappij bevorderen.
De voorziening biedt scholing, begeleiding en behandeling onder één dak.
(Naschoolse) dagbehandeling vindt plaats in de huiskamer. Daarnaast is er de mogelijkheid om in de fietsenwerkplaats het mbo-diploma Fietstechnicus op niveau 1 en 2 te behalen. De huiskamer en werkplaats bieden ook werkervaringsplekken voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen jongeren in de huiskamer leren koken en schoonmaken. Huiswerkbegeleiding en het opstellen van een toekomstplan behoren ook tot de mogelijkheid. In de toekomst worden de activiteiten verder uitgebreid.

Download hier de leaflet voor verwijzers en hier de leaflet met informatie voor jongeren over de dagbehandeling in Presikhaaf.

Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Living Lab Pluryn presenteert zich in eHealthweek
Pluryn presenteert nieuwe informatiebrochure SGLVG
Informatiebijeenkomst Hersenz in Tiel
Introductie landelijk platform EVB+ tijdens symposium
Onderwijs op Valkenheide Maarsbergen blijft behouden
Behandeling, begeleiding en scholing in Presikhaaf
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Kent u iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Informatiebijeenkomst Hersenz

Op 12 januari in Tiel

meer informatie
In deze uitgave
 
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: klantenbureau@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 50 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn