Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Pluryn Klantenbureau
Nieuwsbrief, september 2016 Werkplein Pluryn
 
Afbeelding
Kop van Deelen houdt open dag

De Kop van Deelen is een bijzondere locatie van Pluryn/De Hoenderloo Groep. Op een terrein midden in het groen bevinden zich behandelgroepen voor JeugdzorgPlus en open intensieve jeugdzorg. De behandeltrajecten bereiden jongeren voor op een zo zelfstandig mogelijke plek in de samenleving.

Benieuwd naar de gespecialiseerde jeugdzorg die we op deze locatie bieden?
Op maandag 26 september is er een open dag. Tussen 13.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom. Jongeren leiden u rond over het terrein, langs leefgroepen, de school en de afdelingen Therapie & Training en Vrije Tijd. Natuurlijk is er alle gelegenheid om met jongeren en medewerkers te praten.
Het adres is Delenseweg 85 in Deelen. Voor aanmelden of vragen: ewassink@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Zelfstandig worden in Ede

Aan de Notaris Fischerstraat in Ede openen Pluryn en Humanitas DMH op 1 oktober een gezamenlijke woonvoorziening voor jongeren en jongvolwassenen met een beperking. De jongeren zijn veelal afkomstig van terreinvoorzieningen voor jeugdzorg in de regio. Belangrijk doel is de overgang van 18- naar 18+ goed te laten verlopen.
“De voorziening is bestemd voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of zware gedragsproblematiek. Het is wel belangrijk dat de jongere oorspronkelijk uit de omgeving Ede komt of zich graag in Ede wil vestigen omdat een groot deel van zijn of haar netwerk hier woont. De omgeving speelt een belangrijke rol in de behandeling. Meedoen in de maatschappij wordt bijna als een primair behandeldoel gezien”, aldus projectleider Johann Peters.

In de nieuwe woonvoorziening is plaats voor twintig jongeren. Dertien van hen kunnen intrek nemen aan de Notaris Fischerstraat zelf, waar ze een eigen kamer met badkamer en wc hebben. In een aangrenzende straat zijn zeven zelfstandige appartementen gecreëerd. Hier is eveneens 24-uurs begeleiding aanwezig. Voor meer informatie: klantenbureau Pluryn, tel. 088-779 50 00, klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
'Soms moet je ze een duwtje geven'

Onder de titel ‘Soms moet je ze een duwtje geven’ verscheen donderdag 1 september in NRC en NRCNext een uitgebreid artikel over het vastpakken en vasthouden van jongeren in jeugdzorginstellingen. Een verslaggever bracht daarvoor een bezoek aan de locatie Kop van Deelen van De Hoenderloo Groep en keek hoe medewerkers er omgaan met vrijheidsbeperkende maatregelen: ‘Het mag niet in de zorg, zonder rechterlijke toestemming ‘lastige’ jongeren vastpakken. Maar soms kan het niet anders, zeggen hun begeleiders.’

Aanleiding voor de reportage was een rapport van de Inspectie Jeugdzorg, waarin De Hoenderloo Groep/De Kop van Deelen werd genoemd als instelling waar jongeren onrechtmatig zouden worden vastgepakt en –gehouden.
Lees hier het volledige artikel.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Hoogeveldt Nijmegen: een eigen plekje, maar niet alleen

Begeleid kamerwonen. Zo kun je de woonwijze van bij Plurynlocatie Hoogeveldt in Nijmegen het beste omschrijven. De voorziening in het studentencomplex vormt voor 12 jongvolwassenen met een beperking, ziekte of (autisme spectrum) stoornis een laatste stap naar zelfstandig wonen.
Met het stadscentrum, station en winkels in de buurt, wonen ze middenin de maatschappij. De bewoners krijgen begeleiding bij zaken als plannen/organiseren, sociale vaardigheden, financiën, administratie, keuzes maken, toekomstplanning, dagbesteding en huishoudelijke vaardigheden. Vooral ook wordt een luisterend oor geboden en er is altijd begeleiding aanwezig.
Hoogeveldt heeft plaats voor nieuwe bewoners. Voor meer informatie: klantenbureau Pluryn, tel. 088-779 50 00, klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Leer je leven leven bij trainingshuis Jupiterstraat

Leer je leven leven! Dat is het motto van trainingshuis Jupiterstraat in Nijmegen. Trainingshuis Jupiterstraat biedt jongvolwassenen de mogelijkheid hun zelfstandigheid te vergroten. Bewoners maken met hun persoonlijk begeleider een eigen trainingsprogramma dat wordt vastgelegd in een werkplan. Daarin komen praktische zaken aan bod, zoals koken, huishoudelijke vaardigheden en de administratie bijhouden. Daarnaast is er ruimte voor vragen als: Hoe ga ik om met mijn beperking? Hoe leer ik hulp vinden voor mijn vraag? Wat en hoe vind ik een goede dagbesteding?
En er is aandacht voor sociaal emotionele ontwikkeling en zelfontplooiing.

De begeleiding is op vaste momenten tussen 9.00 - 21.00 uur aanwezig. Buiten die uren is er een 24-uurs bereikbaarheidsdienst.
Trainingshuis Jupiterstraat is geen woongroep. Bewoners hebben een eigen woon/slaapkamer met wastafel en delen met 5 anderen de twee badkamers, keuken, schuurtje en buitenterras.
Voor meer informatie: klantenbureau Pluryn, tel. 088-779 50 00, klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Afbeelding
Huiskamer en fietsenwerkplaats voor jongeren in Arnhem

Project Presikhaaf is een combinatie van behandeling, begeleiding en scholing voor jongeren van 12-23 jaar met complexe leer- en gedragsproblematiek. Het pand in de Arnhemse wijk Presikhaaf bestaat uit een huiskamer (dagbehandeling) en een fietsenwerkplaats. Het project levert maatwerk aan jongeren uit de wijken Presikhaaf, Geitenkamp en Velp-Zuid, die op wisselende tijden aanwezig zijn. De start is 1 oktober. In eerste instantie ligt de focus op de huiskamer. Daarna wordt de werkplaats verder uitgebouwd. Hier worden jongeren opgeleid tot fietsenmaker. De opgeknapte fietsen worden verkocht. Er is samenwerking met de maatschappelijke onderneming Bikewerk van Pluryn in Nijmegen.

Na de opstartfase starten er andere activiteiten, zoals trainingen toekomstplanning, samen stevig staan, weerbaarheid en ambulante modules. Maar ook een workshop banden plakken, ATB-tochten en andere activiteiten waar vraag naar is. De officiële naam van het project wordt rond de start op 1 oktober bekend gemaakt.
Meer informatie: klantenbureau Pluryn, tel. 088-779 50 00, e-mail klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Kop van Deelen houdt open dag
Zelfstandig worden in Ede
'Soms moet je ze een duwtje geven'
Hoogeveldt Nijmegen: een eigen plekje, maar niet alleen
Leer je leven leven bij trainingshuis Jupiterstraat
Huiskamer en fietsenwerkplaats voor jongeren in Arnhem
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Kent u iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Pluryn in al zijn facetten

Bekijk onze nieuwe algemene brochure

meer informatie
In deze uitgave
 
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: klantenbureau@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 50 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn